Gå til sidens indhold

KF er vært for europæisk organisation for konstruktører og bygningseksperter

Med KF som både vært og medlem mødtes Sammenslutningen af Europæiske Eksperter i Byggeri og Konstruktion, AEEBC, i slutningen af april 2022 til erfaringsudveksling, update på samarbejdsprojekter og besøg på spændende, danske byggerier.

AEEBC På Besøg I Ørestaden FOTO KF
Her ses en lille gruppe AEEBC-deltagere foran boligbyggeriet Ressourcerækkerne i Ørestaden, som var en af mange ting på programmet for det to dage lange møde i København. Det er chefkonsulent i KF og næstformand i AEEBC Jette Leth Fejerskov Djælund i midten. Foto: KF

”Omsider lykkedes det os at mødes fysisk i den europæiske interesseorganisation, AEEBC, efter næsten tre års pause på grund af corona.”

Det siger chefkonsulent i KF Jette Leth Fejerskov Djælund, der også varetager næstformandsskabet i AEEBC – Sammenslutningen af Europæiske Eksperter i Byggeri og Konstruktion (Association of European Experts in Building & Construction).

AEEBC – der er en pendant til arkitekternes og ingeniørernes europæiske interesseorganisationer – er en paraplyorganisation for bygningsprofessionelles organisationer, hvis medlemmer arbejder med konstruktion og byggeri i Europa.

Mødet fandt sted i København den 29.-30. april 2022 med KF som vært og havde deltagere fra syv lande – hvoraf nogle også deltog online.

Opfølgning på samarbejdsprojekter i AEEBC

Ud over at udveksle viden og erfaringer om bl.a. byggeri, lovgivning og uddannelser i de forskellige lande fulgte deltagerne op på nogle af de samarbejdsprojekter, som AEEBC er tovholder for.

”Projekterne handler bl.a. om at udgive undervisningsbøger for videregående uddannelser med emner som fx cirkulær økonomi og byggeledelse, samle best practise inden for augmented reality og virtual reality og udarbejde undervisningsmateriale – samt uddanne undervisere – inden for renovering og transformation af de meget forskellige bygningstyper, vi har i Europa,” siger Jette Leth Fejerskov Djælund og fortsætter:

”Arrangementet indeholdt også oplæg om og besøg på to projekter, Ryesgade 30 og Ørsteds Haver – der begge har vundet Renoverprisen. Desuden var vi på en guidet tur til Ørestad, hvor vi oplevede Ressourcerækkerne, UpCycle Studios og UN17 Village – tegnet af Lendager Group. Alle oplæg og projekter vakte stor begejstring hos alle deltagere.”

AEEBC skal være mere synlig

Ifølge Jette Leth Fejerskov Djælund besluttede deltagerne at arbejde for at skabe mere synlighed om AEEBC.

”Vi vil forstærke vores formidlingsindsats, så AEEBC bliver endnu mere relevant for alle vores medlemmer på tværs af Europa. Vi ønsker, at de får større kendskab til, hvordan de kan bruge organisationen med hensyn til fx at arbejde i hinandens lande, samarbejde på tværs af lande og udveksle erfaringer om byggeri, kompetencer, arbejdsområder og lovgivning.”

Næste AEEBC-møde er i Madrid i oktober 2022

Næste møde i AEEBC vil blive afholdt i Madrid 27.-28. oktober 2022.

”I Madrid skal vi bl.a. afholde en afslutningskonference for projektet Smart Rehabilitation – som bl.a. omfatter undervisningsmateriale om renovering og transformation af forskellige, europæiske bygningstyper – og høre oplæg fra uddannelsesinstitutioner, primært om bæredygtige projekter i uddannelsesregi.”

Hvad er AEEBC?

AEEBC (Association of European Experts in Building & Construction) er en paraplyorganisation for bygningsprofessionelles organisationer, hvis medlemmer arbejder med konstruktioner og byggeri i Europa.

Organisationerne i AEEBC hjælper også hinandens medlemmer med at skabe kontakter, finde relevante jobopslag samt viden om virksomheder, lovgivning og kultur i de forskellige lande.

Der er p.t. 11 medlemslande med 1-3 medlemsorganisationer pr. land. Dertil kommer en række uddannelsesinstitutioner i de forskellige lande, der også er medlemmer.

Få information om AEEBC

Tre internationale projekter i AEEBC

AEEBC er tovholder på en række europæiske samarbejdsprojekter inden for byggeri – bl.a.:

  • ID4Ex: Projektet skal samle best practise inden for AR og VR (hhv. Augmented Reality og Virtual reality)
  • Smart Rehabilitation: Formålet er at udarbejde undervisningsmateriale og uddanne undervisere i renovering og transformation af de meget forskellige europæiske bygningstyper.
  • CLOEMC V: En række undervisningsbøger på engelsk rettet mod videregående uddannelser inden for byggeri, men kan også bruges til efteruddannelse. Emnerne spænder vidt fra cirkulær økonomi og billige boliger til byggeledelse og beskyttelse af kulturarven.
AEEBC-PUBLIKATIONER

Læring for projektledere i byggeri

AEEBC har udgivet en række manualer og guides på flere sprog – engelsk, tysk og polsk – men også fransk og portugisisk for nogle af manualerne.

Publikationerne henvender sig primært til projektledere inden for byggeri og omfatter emner som fx samarbejde, ledelse, sundhed og sikkerhed, styring af bygningspatologi og vedligeholdelse, renovering, BIM og CSR.

Man skal udfylde en formular for at få adgang til publikationerne.

Læs mere på AEEBC