Gå til sidens indhold

KF lancerer ny vidensbank med viden om byggeri

Konstruktørforeningen har netop lanceret en ny vidensbank, som samler viden om byggeri inden for en række forskellige emner. Vidensbanken, som har navnet ’Bygbart.dk’, skal fremme kvaliteten i byggeriet – især inden for bæredygtigt byggeri.

Bygbart Pixabay Maike & Björn Bröskamp
Med Bygbart.dk ønsker KF at samle væsentlig viden, som er relevant for konstruktører, om byggeteknik, byggeprocesser og udvikling inden for bæredygtigt byggeri. Foto: Pixabay/Maike & Björn Bröskamp

Viden om terrorsikring, certificeringsordningen for byggesagsbehandlingen, materialer og renovering er nogle af de emner, som du lige nu finder i en ny vidensbank, Bygbart.dk, skabt af Konstruktørforeningen (KF).

”Der bliver hvert år produceret store mængder viden om byggeri, som ligger på mange forskellige hjemmesider. Nu har vi besluttet at samle væsentlig viden, som er relevant for konstruktørerne, ét sted,” siger KF’s formand Kirsten Nielsen om initiativet, der er en underside på KF.dk under menuen Fag & Uddannelse.

Det finder du på Bygbart.dk

Bygbart.dk bliver løbende opbygget med indhold.

”Selvom vidensbanken indtil videre ikke er så omfattende, ligger der allerede meget godt og vigtigt indhold,” fortæller Kirsten Nielsen.

På Bygbart.dk kan du lige nu finde en række vejledninger, videoer og artikler om følgende aktuelle emner:

Bygbart.dk skal bidrage til bedre byggeri

Om formålet med Bygbart.dk siger Kirsten Nielsen:

”Med Bygbart.dk håber vi at gøre det nemt for bygningskonstruktørerne at finde relevant viden om byggeteknik, byggeprocesser og udvikling fx inden for bæredygtigt byggeri. Målet er at bidrage med viden, der understøtter den byggetekniske udvikling, bidrager til procesoptimering og mindsker fejl i byggeriet for i sidste ende at spare kostbare ressourcer og tid.”

KF’s formanden opfordrer medlemmer, der har viden om bæredygtigt byggeri og byggeteknik eller gode henvisninger til emner på området, til at kontakte KF.

Se 6 webinar-videoer om certificeringsordningen

Bolig- og Planstyrelsen (tidl. TBST) har i samarbejde med Bygherreforeningen udbudt 6 webinarer om certificeringsordningen, som alle er blevet optaget. Du kan finde videoerne på Youtube: 

  1. Seneste ændringer i BR18 og vejledninger inden for brand (fra 2.2.2021)
  2. Seneste ændringer i BR18 og vejledninger inden for konstruktioner (fra 5.2.2021)
  3. Den certificerede rådgivers virke, herunder hvordan den certificerede kan indgå i byggeriets organisation (fra 2.3.2021)
  4. Indplacering i brandklasser (fra 23.3.2021)
  5. Indplacering i konstruktionsklasser (fra 14.4.2021)
  6. Dokumentation og kontrol (fra 3.5 2021)