Gå til sidens indhold

OK21: Den generelle aftale på det kommunale område er på plads

Der er indgået en generel aftale i overenskomstforhandlingerne på det kommunale område. Aftalen skal nu følges op af forhandlinger med de forskellige organisationer – herunder også Konstruktørforeningen.

Skærmbillede 2021 02 15 161221

Tidligt mandag morgen den 15. februar 2021 skrev Forhandlingsfællesskabet, der forhandler på vegne af alle ansatte i kommuner og regioner, under på en generel overenskomstaftale med Kommunernes Landsforening (KL).

En balanceret aftale

Forliget sikrer alle kommunalt ansatte, herunder de 37.000 kommunalt ansatte medlemmer af Akademikerne (AC), generelle lønforbedringer på 5,02 pct. over de næste tre år.

Chefkonsulent for det offentligt område i Konstruktørforeningen (KF) Steen Engelund siger:

”Jeg synes, at der er god grund til at være tilfreds med aftalen. Den er indgået i en tid, hvor landet står i en særlig situation rent økonomisk. Med lønstigninger til de kommunalt ansatte er der sikret en balanceret lønudvikling, der følger det private arbejdsmarked. Det er positivt.”

Lokale forhandlinger venter

Nu skal de enkelte organisationer til forhandlingsbordet og forhandle om særlige temaer. For KF’s vedkommende ligger forhandlingerne lørdag den 20. februar 2021.

”På lørdag skal vi blandt andet forhandle om konstruktørernes arbejdstid, løn og pension,” siger Steen Engelund.

Alle forhandlinger skal være endelig afsluttet sidst i februar:

”Men vi forventer, vi allerede bliver færdige i løbet af den kommende weekend,” lyder det fra Steen Engelund.

Læs mere

Om aftalen

Du kan se flere detaljer i selve aftalen, som er indgået mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. Aftalen gælder fra 1 april 2021.

Se aftalen her (på KL's hjemmeside)

Om Akademikerne (AC)

Akademikerne er en paraplyorganisation for 28 faglige organisationer (herunder KF), der organiserer mellem- og højtuddannede i Danmark.

Læs mere på AC.dk
Læs også

Om Forhandlingsfællesskabet

Forhandlingsfællesskabet repræsenterer 565.000 ansatte i de 98 kommuner og de 5 regioner.

Det er Forhandlingsfællesskabets formål at sikre de tilsluttede organisationer størst mulig indflydelse på løn- og arbejdsvilkår for ansatte i kommuner og regioner. Det sker blandt andet ved at optræde fælles i forhandlinger om generelle løn- og arbejdsvilkår for kommunalt og regionalt ansatte.

Læs mere om Forhandlingsfællesskabet

Mere om forhandlingerne

Følg eventuelt med i forhandlingerne på KF's særlige OK21-site. 

OK21: Forhandlinger på det offentlige område