Gå til sidens indhold

Online dialogmøde: Hvilken vej skal fremtidens byggeri og KF gå?

Konstruktørforeningen inviterer sine medlemmer til at bidrage med deres viden i en online fokusgruppe 20. maj 2020 kl. 17-19 for at sikre, at KF arbejder for at opnå sine mål på den rigtige måde.

Online dialogmøde_Pixabay.jpg
Du kan deltage fra din computer og gøre din indflydelse gældende sammen med andre konstruktørkolleger. Foto: Pixabay

Hvordan skal fremtiden i byggeriet se ud? Hvilken vej skal Konstruktørforeningen (KF) gå? Hvordan skal KF opfylde sine målsætninger indenfor klima, bæredygtighed og kvalitet i byggeriet, uddannelse og arbejdsliv?

Det er nogle af de spørgsmål, KF-medlemmer kan give deres input til, når KF den 20. maj kl. 17-19 inviterer dem til at deltage i en online- fokusgruppe, som skal føre dialog om målene i KF’s kommende strategi for 2012-2026.

Mødet foregår online i Microsoft Teams, der er et videomødeværktøj. Deltagerne får tilsendt et link, som de bare skal klikke på, og som herefter afspilles direkte i computerens browser. Man skal ikke installere noget, men computeren skal have adgang til kamera og mikrofon.

Forud for mødet vil deltagerne modtage et materiale, som de skal læse inden mødet.

Alternativ medlemsinddragelse på grund af corona

Om baggrunden for den særlige form for medlemsindflydelse siger formand i Konstruktørforeningen Gert Johansen:

”Corona-virussen betød, at KF måtte aflyse det årlige strategiseminar på Koldingfjord og i stedet tænke anerledes, da det er vigtigt at få medlemmernes forslag og holdninger til strategien. Derfor afholder vi dette fokusgruppeinterview, så medlemmernes særlige viden og perspektiver på byggeriet og branchen kan kvalitetssikre den kommende strategi for 2021-2026, som skal vedtages på Konstruktørdagen 24. oktober i Horsens.”

”KF´s bestyrelse har længe arbejdet med foreningens mission, vision og målsætninger. Der er af flere omgange indhentet forslag og holdninger blandt de foreningsaktive medlemmer, og efter en række forskellige versioner er arbejdet færdigt og skal nu anvendes som grundlag for det videre arbejde.”

Medlemsdemokratiet er en nødvendighed

KF-formanden håber, at så mange som muligt vil deltage i onlinemødet den 20. maj.

”Konstruktørernes input og opbakning er altafgørende for en holdbar strategi. Derfor opfordrer jeg alle medlemmer til at bruge to timer af deres tid, sætte sig til rette i sofaen med laptoppen og bidrage med deres viden og holdninger.”

Deadline for tilmelding er mandag den 18. maj

Hvordan skal KF opnå sine mål?

Bestyrelsens arbejder ud fra følgende overordnede målsætninger:

  1. Fleksibelt og bæredygtigt byggeri i høj kvalitet: KF vil arbejde for at erfaring, viden og ny teknologi gør nuværende og fremtidigt byggeri bæredygtigt og tilpasset brugere, miljø og samfundsudvikling, og at det byggede miljø har en byggeteknisk kvalitet som vi fagligt kan stå inde for.
  2. Viden, der fremmer kvalitet: KF skal udvikles som en effektiv fagforening, der samtidig er en anerkendt videnorganisation, som gennem politisk påvirkning, er med til at fremtidssikre og udvikle kvaliteten i byggeriet og uddannelse
  3. Professionelt fællesskab om et godt arbejdsliv: KF vil styrke konstruktørernes identitet, fællesskab og faglighed i et balanceret arbejdsliv.

Der er flere konkrete handlingsmål herunder. Deltagerne vil modtage et lille materiale forud for fokusgruppen, så de kan forberede sig.