Gå til sidens indhold

Studerende på VIA vinder Innovationsprisen 2019

En gruppe studerende fra VIAs dansk- og engelsksprogede bygningskonstruktøruddannelse har vundet Innovationsprisen 2019 for deres ide om digitalt at tagge alle byggekomponenter for at få et overblik over, hvad der kan genbruges, når en bygning skal rives ned eller renoveres.

CikoTag_VIA vinder Innovationsprisen april 2019.jpg
CikoTag – en gruppe studerende fra bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus – løb med Innovationsprisen på 50.000 kr. foran ni finalister fra videregående uddannelser i hele landet. Foto: VIA University College

Mærk alle byggekomponenter digitalt og gem informationerne i ’skyen’, så man ved, om man evt. kan bruge elementerne igen, når bygningen skal rives ned.

Den ide har syv studerende fra VIAs dansk- og engelsksprogede bygningskonstruktøruddannelse netop vundet Innovationsprisen 2019 for.

Prisen, der omfatter på 50.000 kr. og et coachingforløb hos CONNECT Denmark, blev overrakt i forbindelse med Forskningens Døgn på VIA University College 30. april 2019.

I marts 2019 modtog gruppen også Boligfonden Kubens Spirekasselegat på 25.000 kr. for ideen.
 
De studerende har dannet firmaet CikoTag IVS og arbejder nu på at søge patent på deres ide.

Studerende på videregående uddannelser dyster om pris

Innovationsprisen er en årlig idékonkurrence for alle landets studerende på videregående uddannelser.

Det betyder, at der ofte er stor mangfoldighed blandt projekterne. For hvor CikoTag endnu arbejder med at udvikle deres prototype, har den gruppe, der modtog en 2. plads, allerede udviklet et færdigt produkt.

VenomAid Diagnostics, som 2. præmie-vinderne hedder, har nemlig udviklet en prisbillig test, der kan diagnosticere slangebid på en måde, der minder lidt om en graviditetstest. Produktet er udviklet til tredjeverdens lande, hvor mange, mange tusinder dør af slangebid og hvor det er en stor udfordring, at diagnosticere hvilken slange, man er blevet bidt af.

3. præmien gik til projektet ’Frasortering af plastfolie’. Her har to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet udviklet en prototype, som i forbindelse med affaldssortering kan frasortere op til 100 % af alle plastfolier – et arbejde der lige nu kræver manuel sortering.

I alt ti finalister dystede om at vinde Innovationsprisen 2019.

Læs mere på Via.ritzau.dk.