Gå til sidens indhold

Byggeriets Klimapriser 2022 går til fire virksomheder

Danske Byggecentre overrakte Byggeriets Klimapriser til fire virksomheder den 3. maj 2022. Med deres spændende og innovative produkter er alle prismodtagerne med til at fremme den grønne dagsorden, siger KF-formand Kirsten Nielsen, der sidder med i priskomitéen.

Byggeriets Klimapriser 2022
Byggeriets Klimapriser 2022 gik til Aalborg Portland A/S (Klimaprisen), ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark (Energiprisen), Alfix A/S (Miljøprisen) og BMI Group Danmark (Arbejdsmiljøprisen). Foto: Danske Byggecentre

”Niveau og ambitioner er blevet højere for hver gang, vi siden 2010 har uddelt Byggeriets Klimapriser.”

Det siger adm. direktør i Danske Byggecentre Palle Thomsen i en pressemeddelelse i forbindelse med overrækkelsen af Byggeriets Klimapriser 2022 den 3. maj.

Han tilføjer:

”De nominerede i år har virkelig imponeret mig og resten af komiteen. De viser, at branchen er godt i gang med at forny sig selv indefra.”

Ifølge direktøren er de fire vindere til henholdsvis Klimaprisen, Energiprisen, Miljøprisen og Arbejdsmiljøprisen udvalgt blandt ”et stærkt felt af i alt 26 nominerede produkter og løsninger”.

De fire vindere er:

  1. Klimaprisen: Aalborg Portland A/S
  2. Energiprisen: ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark
  3. Miljøprisen: Alfix A/S
  4. Arbejdsmiljøprisen: BMI Group Danmark

KF er med i priskomité

KF-formand Kirsten Nielsen – der sidder i priskomitéen sammen med 14 andre repræsentanter fra byggeriet som bl.a. BUILD, Bygherreforeningen, DI Byggeri og SMVdanmank – siger om de nominerede projekter:

”De nominerede er alle på hver deres måde med til at skubbe på den grønne dagsorden med spændende og innovative produkter. Det gør de fx ved at have fokus på mindre materialeforbrug, mindre energiforbrug, mindre brug af farlige stoffer – eller slet igen farlige stoffer – og et bedre arbejdsmiljø.”

Hun glæder sig over, at KF kan bidrage med viden og erfaring i priskomitéen:

”Priskomitéen er sammensat af repræsentanter fra hele byggeriets værdikæde. Og der har konstruktørerne en helt central plads. Udover viljen til at bidrage til den grønne omstilling afspejler bredden i priskomitéens sammensætning de forskellige interesser hos byggeriets parter og dermed også de udfordringer, der er i de forskellige led.”

”Dertil kommer, at det er interessant både for KF og mig personligt at følge med i de innovative løsninger, som producenter i byggeriet udvikler. Det giver fx indblik i, hvilke områder der er særligt fokus på, og hvilke udfordringer de enkelte producenter sidder med.”

På grund af coronakrisen blev Byggeriets Klimapriser ikke uddelt i 2021.

Byggeriets Klimapriser 2022

Danske Byggecentre uddeler hvert år Byggeriets Klimapriser for "at hylde innovative produkter og løsninger i byggeriet samt øge kendskabet til klimavenlige byggematerialer".

Vindere af Byggeriets Klimapriser 2022 er:

  1. Klimaprisen: Aalborg Portland A/S for FUTURECEM, som er en helt ny cementtype, der er udviklet for at reducere udledningen af CO2, ved at det er en kompositcement, der udnytter synergien mellem kalcineret ler og kalkfiller ved fremstillingen af cementen.
  2. Energiprisen: ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark vandt prisen for sit digitale låsesystem PULSE, der selv genererer energi til cylindre og hængelåse, når nøglen indsættes i cylinderen.
  3. Miljøprisen: Alfix A/S vandt prisen for sit ambitiøse arbejde med miljø og arbejdsmiljø. Hos Alfix har de gjort FN’s verdensmål til en aktiv del af vækststrategien, implementeret 60 nye EPD’er og udvidet fabrikken med et DGNB-certificeret distributionscenter.
  4. Arbejdsmiljøprisen: BMI Group Danmark vandt for betontagstenen B&C 30 Ergo, der er gjort 25 % lettere end den klassiske betontagsten, hvilket reducerer tunge løft og risikoen for arbejdsskader.

Læs mere på Byggerimessen.dk.