Gå til sidens indhold

Det 9. uddannelsessted for konstruktører er indviet i Hillerød

KEA’s nye udbud af bygningskonstruktøruddannelsen i Hillerød blev indviet den 30. august 2022 med rosende ord om konstruktører fra bl.a. uddannelses- og forskningsministeren. Den kommende KF-næstformand glæder sig over, at det nu også er muligt lokalt for nordsjællændere at studere til konstruktør.

BK Uddannelse I Hillerød Invielse2 Foto KEA 16 9
Den røde løber var lagt for både højt humør og høj sol ved indvielsen i Hillerød af det 9. uddannelsessted for konstruktører. Det første hold på omkring 40 vil være færdiguddannet i 2026. Foto: KEA

”Det er en kæmpe fornøjelse at se en helt ny uddannelse åbne sine døre i Hillerød. En ny mulighed byder sig for unge mennesker i hele Nordsjælland, som ønsker at blive bygningskonstruktører. Både dem med studenterhuer og dem, der har et svendebrev og en baggrund som håndværker.”

Det sagde uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen ved indvielsen af bygningskonstruktøruddannelsen i Hillerød den 30. august 2022 – som hermed er det 9. sted i landet, hvor man kan tage den 3 ½-årige bacheloruddannelse.

Uddannelses-naboskab i Hillerød inspirerer

Uddannelsen i Hillerød, der er en filial af uddannelsen på Københavns Erhvervsakademi (KEA), er nabo til bl.a. tømreruddannelsen på U/Nord. 

Naboskabet med U/Nord er ifølge uddannelseschef på KEA Byg, Jacob Krøyer Olsen, én af de mange fordele ved det nye udbud.

”Med udbuddet i Hillerød viser vi helt fysisk, at du kan tage en bachelor med din erhvervsuddannelse som fundament – og drømmer du om en kandidat eller sågar en ph.d. kan du også det. Hele fortællingen om, at ens uddannelses- og arbejdsliv stagnerer, når man tager en erhvervsuddannelse, den går vi ind og påvirker,” siger han på KEA’s hjemmeside.

Direktør for U/Nord Flemming Zachariasen supplerer:

”Samarbejde på tværs af institutioner giver bedre vilkår, og det, at vi også helt fysisk får fælles adresse kan skabe grobund for en masse faglige snitflader. Når studerende og medarbejdere ’mingler’ på tværs, skaber det synergi og en gensidig befrugtning af ideer og viden til glæde for den nordsjællandske ungdom.”

80 konstruktører optages årligt i Hillerød

Ifølge rektor på KEA Steen Enemark Kildesgaard var der både ”en super flot søgning” og ”et flot optag” til uddannelsen i Hillerød. Mere konkret blev 40 optaget ud af 159 ansøgninger.

På årsbasis vil KEA optage to hold på i alt 80 konstruktørstuderende i Hillerød, og de første dimittender vil være klar i begyndelsen af 2026.

Ros til konstruktører fra mange sider

Den kommende KF-næstformand Jette Leth Djælund, der tiltræder den 1. oktober, deltog også i indvielsen.

”Minister Jesper Petersen sagde i sin tale mange positive ting om bygningskonstruktørerne, deres kompetencer til at sikre byggeri af høj kvalitet og bidrag til at løse den grønne omstilling. Men der var også mange roser til bygningskonstruktørerne i talerne fra Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S), KEA’s bestyrelsesformand Henrik Salée og direktør for C4, Erik Helmer (C4, er en paraplyorganisation, der samler Hillerød mht. erhverv, handel, kultur, turisme og uddannelse, red.),” siger Jette Leth Djælund og fortsætter:

”Ud over at det nye udbud udvider antallet af studiepladser på konstruktøruddannelsen, glæder det mig, at det nu er muligt for både studenter og håndværkere i Nordsjælland at læse til bygningskonstruktør lokalt.”

Læs mere om det nye udbud af konstruktøruddannelsen i Hillerød på KEA.dk.

Konstruktøruddannelsen

Du kan blive uddannet som bygningskonstruktør 9 steder i landet. Uddannelsen tager 3 ½ år. Adgangskravene er, at du er uddannet håndværker eller har en gymnasial baggrund.

Se mere om uddannelsen