Gå til sidens indhold

Forhandlingerne om de offentlige overenskomster er i gang

De offentlige overenskomstforhandlinger er i januar 2021 skudt i gang på det kommunale område. I den kommende tid vil der også blive forhandlet på statens og regionernes områder.

Foto: Pawel Chu
Forhandlingslokalerne står tomme hen for øjeblikket, da forhandlingerne foregår på onlinemøder pga. corona. Foto: Pawel Chu

Sikring af reallønnen er et de krav, som landets godt 800.000 offentligt ansatte er fælles om at have til arbejdsgiverne i kommunerne, staten og regionerne, når der forhandles om de overenskomster, som skal gælde fra 1. april 2021.

Konstruktørernes forhandlinger

Konstruktørforeningen (KF) forhandlede første gang den 12. januar 2021 sammen med andre lønmodtagerorganisationer over for kommunerne repræsenteret af Kommunernes Landsforening.

Dermed er overenskomstforhandlingerne skudt i gang for de offentligt ansatte konstruktørers vedkommende. I løbet af januar 2021 vil forhandlingerne også gå i gang på både statens og regionernes område.

Det ønsker konstruktørernes sig af ny overenskomst
KF undersøgte i efteråret 2020, hvilke ønsker de offentligt ansatte bygningskonstruktører havde til forhandlingerne. Og det er med de ønsker i ryggen, KF nu går til forhandlingsbordet.

”Blandt medlemmernes ønsker var især en bedre løn og en bedre pension, så det er selvfølgelig nogle de ønsker, vi går til forhandlingsbordet med,” fortæller KF’s chefkonsulent på det offentlige område Steen Engelund og tilføjer:

”Nu må vi se om, vi kan komme igennem med ønskerne. Vi arbejder i øjeblikket på at finde frem til den økonomiske ramme, der er for de overenskomster, der skal gælde de næste år.”

KF forhandler i fællesskab med andre

Konstruktørforeningen forhandler ikke alene, men sammen med flere andre organisationer, hvis medlemmer også er professionsbachelorer.

”Det er altså ikke kun konstruktørernes behov, der skal tilgodeses i de nye overenskomster, men også andre organisationers faggruppers behov. Så forhandlingerne foregår også organisationerne i mellem.”

Forhandlingerne skal være afsluttet inden udgangen af februar 2021 på alle Akademikernes (AC) områder, hvorunder også konstruktørforeningens overenskomster hører.

Følg overenskomstforhandlingerne

Der er oprettet et særligt site på KF.dk, hvor alt indhold om forhandlingerne samles. 

Vis mig OK21-sitet

Konstruktørernes 6 vigtigste krav

Det ønskede de offentligt ansatte konstruktører sig af den kommende overenskomst:

  1. Reallønsikring
  2. Bedre løn for bygningskonstruktører
  3. Bedre pension for bygningskonstruktører
  4. Forbedre arbejdstidsregler
  5. Mulighed til hjemmearbejde
  6. Mere fokus på kompetenceudvikling

Vil du vide mere?

KF har en særlig ok-mail, som du kan skrive til, hvis du har spørgsmål til forhandlingerne. Så du svar af de medarbejdere, der ved mest om forhandlingerne. 

Skriv til ok@kf.dk

Akademikerne (AC)

Akademikerne (AC) er hovedorganisation for Konstruktørforeningen og 27 andre organisationer. 

Læs mere om AC's rolle i overenskomstforhandlingerne på ac.dk. 

Vis mig AC's website