Gå til sidens indhold

Freelancere, små selvstændige, ledige og studerende får corona-hjælpepakke

Regeringen vedtog den 19. marts 2020 en redningspakke, der skal hjælpe små og mellemstore selvstændige, freelancere, ledige og studerende gennem corona-krisen.

Kim Benzon Knudsen (bredformat) Foto Nicolai Perjesi.jpg
Sekretariatsleder i Konstruktørforeningen Kim Benzon Knudsen er glad for den nye aftale, der holder hånden under mindre selvstændige, ledige og studerende. Foto: Nicolai Perjesi

Et enigt Folketing aftalte i dag – torsdag den 19. marts 2020 – en redningspakke, der holder hånden under alle virksomheder fra den lille enkeltmandsvirksomhed til de allerstørste. Aftalen sikrer også penge til ledige og studerende.

Sekretariatsleder i Konstruktørforeningen Kim Benzon Knudsen er meget tilfreds med aftalen og siger:

”Vores hovedorganisation Akademikerne har bidraget til, at den nye aftale kommer godt rundt omkring de mange grupper i samfundet, som kan komme i klemme i denne utrygge tid. Penge er selvfølgelige vigtige, men lige nu må inddæmning af smitten komme før alt andet. Vi er derfor meget tilfredse med den indsats, som Akademikerne har lagt for dagen, og synes, at det er en god aftale.”

Det indeholder aftalen

Ifølge Finansministeriet indeholder aftalen bl.a. følgende:

  • Mulighed for kompensationsordning for selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning.
  • Kompensation for virksomhedernes faste udgifter, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække. 
  • Forhøjet ramme til statsgaranterede låneordninger for små og mellemstore virksomheder.
  • Offentlige indkøb skal understøtte, at virksomhederne kommer godt igennem krisen.
  • Ledige og sygemeldte får lempeligere vilkår for at modtage dagpenge og sygedagpenge.
  • Elever og studerende på videregående uddannelser, der mister deres job som følge af COVID-19, får ret til at optage ekstra SU-lån på op til 6.388 kr. per måned ud over de gældende stipendie- og SU-lånemuligheder.

Læs mere

På Finansministeriets hjemmeside kan du læse mere om aftalen og se flere detaljer i artiklen ”Regeringen og alle Folketingets partier er enige om omfattende hjælpepakke til dansk økonomi

På SU.dk kan du læse om, hvordan du forholder dig til SU: SU og Covid-19

På FTFa kan du læse flere detaljer om, hvad regeringens hjælpepakke mere præcist betyder for dagpenge: Håndtering af corona i FTFa

Alt om corona

På KF's særlige site om corona kan du blive klogere på, hvordan du forholder dig i disse svære tider. Har du spørgsmål eller bekymringer, så er du velkommen til at kontakte sekretariatet.

Alt om coronavirus