Gå til sidens indhold

Konstruktørernes Dimittendpris 2024: De første 10 er nomineret

10 dimittender fra vinterafgangsholdene på otte af landets uddannelsessteder for konstruktøruddannelsen er nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris 2024, der uddeles på Konstruktørdagen i oktober 2024. Projekterne spænder fra kontor- og boligbyggeri til hotel og børne- & ungehospice ofte med fokus på biogene materialer.

KDP 24 Vinter Julie Aalborg & Jacob Nicla Høybye UCN (20240130 122158) 16 9
Julie Aalborg og Jacob Niclas Høybye fra UCN i Aalborg er nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris 2024 for deres projekt, som omhandler en 1.600 m2 beboelsesejendom af biobaserede materialer som bl.a. træisolering og stråtag. Foto: Privat

10 dimittender – heraf to grupper på to – fra vinterafgangsholdene på otte uddannelsessteder for bygningskonstruktører er nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris 2024:

  1. Markus Skøtt Kjelde, EASV i Esbjerg. Nyopført domicil på 1.200m2 bestående af kontor, udstilling og lager. Fokus på byggeriets faser og entrepriser, herunder implementering af tiltag med henblik på at mindske CO2-udledningen i udførselsfasen.
  2. Frederik Gade Lind, KEA i København. Børneinstitution på 5.100m2 i gennemgående biogene materialer og fokus på optimering af bygningsdesign og konstruktioner ved LCA-beregning. Tilmed stort fokus på brand, fugt og risikovurdering med hensyn til biogene materialer. 
  3. Sissel Mija & Sille von Buchwald, UCL i Odense. Boligbyggeri på fire etager med fokus på fire hovedelementer: Design for adskillelse, lav CO2-udledning, stigende temperaturer og holistisk klimasikring mod vand.
  4. Julie Aalborg & Jacob Høybye, UCN i Aalborg. 1.600 m2 beboelsesejendom i biobaserede materialer, bl.a. træisolering og stråtag. Centralt fokus på social bæredygtighed som fx lydklasse A, lavenergi, godt indeklima, og hvilke konsekvenser det har på LCA.
  5. Rasmus Lohmann Juul, VIA UC – Aarhus. Projektering af 1.250 m2 børne- & ungehospice – tilbygning til Hospice Djursland. Fokusområdet har været tværfaglighed, bygbarhed og anvendelse af teknologier som dRofus og Realtime-LCA for at imødekomme branchens udfordringer.
  6. Daniel Petersen, VIA UC – Holstebro. Nyt hotel på cirka 2.000 m2. Fokus på at reducere projektets CO2-aftryk uden at gå på kompromis med bygbarheden og forbedret arbejdsmiljø gennem elementbyggeri med CLT og modulprojektering. 
  7. Kalle Rasmussen, VIA UC – Horsens. Bygning på 1.051 m2, 65 % genbrugsmaterialer med fokus på upcycling. Huser genbrugsbyggemarked samt forsamlings- og undervisningslokaler. Unik atmosfære med integrerede, upcyclede materialer og lavt CO2-aftryk.
  8. Sebastian Pretzmann, Zealand i Næstved. Et etageboligbyggeri i København med fokus på at sænke dets CO2-udslip. Her er valgt konstruktioner, som er gennemtænkt og gennemarbejdet fra tidlig fase, til byggeriet står færdigt.

Prismodtageren får overrakt prisen på Konstruktørdagen i oktober 2024.

Op til 16 dimittender/dimittendgrupper kan blive nominerede. De sidste bliver nomineret ved sommerafgangsholdene i juni 2024.

Fotogalleri af de 10 nominerede:

Markus Skøtt Kjelde, EASV i Esbjerg, Frederik Gade Lind, KEA i København, Sissel Mija & Sille von Buchwald, UCL i Odense, Julie Aalborg & Jacob Høybye, UCN i Aalborg, Rasmus Lohmann Juul, VIA UC – Aarhus (th.), Daniel Petersen, VIA UC – Holstebro, Kalle Rasmussen, VIA UC – Horsens og Sebastian Pretzmann, Zealand i Næstved.

Konstruktørernes Dimittendpris

Konstruktørforeningen uddeler årligt Konstruktørernes Dimittendpris til en studerende, der har udmærket sig.

Læs mere om prisen og se, hvem der har været nomineret siden 2017:

KONSTRUKTØRERNES DIMITTENDPRIS