Gå til sidens indhold

Konstruktørforeningen får Akademikerne som ny hovedorganisation

Konstruktørforeningen flytter over i hovedorganisationen Akademikerne. Årsagen er, at fremtidens byggeri kræver mere uddannelse.

Konstruktørforeningen (KF) har ansøgt om optagelse i Akademikerne (AC), og AC har godkendt ansøgningen. Det betyder, at KF fra årsskiftet vil have AC som sin hovedorganisation.

Konstruktørforeningens formand Gert Johansen begrunder skiftet til AC med byggeriets udvikling:

”Det handler dybest set om, at vi nok føler os mere i familie med arkitekterne og ingeniørerne, da det primært er dem, vi arbejder sammen med i det daglige byggeri. Samtidig kan vi se i krystalkuglen, at fremtidens byggeri stiller større og større krav til konstruktørernes kompetencer, hvilket betyder, at konstruktørerne i fremtiden også vil få flere kandidat- og masteruddannelser. Dermed er det oplagt for bygningskonstruktørerne at være del af akademikernes fællesskab.”

Som medlem af KF skal du ikke foretage dig noget i forbindelse med skiftet af hovedorganisation.

”Dit medlemskab fortsætter som hidtil, og du behøver ikke foretage dig noget i forbindelse med skiftet til AC. Du skal heller ikke gøre noget i forhold til a-kassen, men kan blot fortsætte med at være medlem af FTFa,” forsikrer Gert Johansen.

Formand for AC hilser konstruktørerne velkomne

Formand for AC Lars Qvistgaard hilser KF’s cirka 8.500 bygningskonstruktører velkomne som medlemmer i akademikerfamilien. Han siger:

”Det er korrekt, at vi har sagt ja til, at Konstruktørforeningen kan blive medlem hos os. Konstruktørforeningen opfylder allerede kriterierne for optagelse i Akademikerne. De en bacheloruddannelse, der er på samme niveau som de bygningsingeniører, vi også organiserer. Derudover optages der allerede konstruktører med overbygningen Cand.tech Derfor byder vi dem velkommen i AC.”

Medlemskab af AC er også et farvel til FTF

Konstruktørforeningens optagelse i AC er samtidig et farvel til FTF og til den nye hovedorganisation, der opstår med fusionen af LO og FTF.

”Det er ingen hemmelighed, at KF ikke stemte for fusionen mellem FTF og LO. Nu da fusionen alligevel er en realitet, og alt har været kastet op i luften, har det fået os til at kigge på os selv fra andre perspektiver og genoverveje, hvor det er, vi egentlig hører til. Overvejelserne har ført til, at vi har søgt optagelse i AC og er blevet optaget,” forklarer KF’s formand Gert Johansen og tilføjer:

”Jeg er sikker på, at fællesskabet i AC vil være til stor gavn for vores medlemmer og vi glæder os til samarbejdet med de andre AC-organisationer i det nye år.”

Konstruktørforeningens medlemskab af AC vil være en realitet fra den 1. januar 2019.

Læs mere

Har du spørgsmål til, hvad skiftet betyder for dit medlemskab, kan du læse mere her:

Det betyder skiftet til Akademikerne for dit medlemskab
Vil du vide mere

Om Akademikerne

Akademikerne (AC) er en paraplyorganisation for mere end 25 faglige organisationer, der organiserer danske lønmodtagere. AC er partipolitisk uafhængig og tager sig af vigtige indsatsområder for medlemsorganisationerne både i forhold til arbejdsgivere, politikere og offentligheden.

Fusionen mellem LO og FTF

LO og FTF vedtog 13. april en fusion af de to hovedorganisationer. Dengang stemte flere organisationer imod – herunder Konstruktørforeningen og Finansforbundet. Med fusionen bliver LO/FTF den største hovedorganisation med over 1 mio. medlemmer, mens AC til sammenligning har små 380.000 medlemmer efter optagelse af KF’s 8.500 medlemmer.