Gå til sidens indhold

KF runder 10.000 medlemmer

Konstruktørforeningen har i april 2021 rundet 10.000 medlemmer. Det er en fornem milepæl, som baner vej for endnu mere synlighed, flere medlemsarrangementer og netværk i byggeriets delbrancher, siger KF’s formand.

KF Har Mere End 10000 Medlemmer (Lego) PIXABAY
Der er lang vej fra de 80 medlemmer, som KF havde i efteråret 1966, da foreningen blevet stiftet, til de 10.000 medlemmer, foreningen kunne opregne i april 2021. KF’s sekretariat fik sin første medarbejder i 1972. I dag har sekretariatet 27 ansatte. Foto: Pixabay

”Et halvt år før sin 55-års fødselsdag har Konstruktørforeningen (KF) rundet 10.000 medlemmer. Det er noget af spring fra de 80 medlemmer, som KF havde i 1966.”

Det siger KF-formand Kirsten Nielsen og fortsætter:

”Siden 2008 har vi fordoblet vores medlemstal, hvilket betyder, at vi nu organiserer 53 % af de 13.000 erhvervsaktive bygningskonstruktører i Danmark. Det er en fornem milepæl, som gør KF til et endnu stærkere talerør for konstruktørerne og giver os bedre muligheder for at fortælle, hvad bygningskonstruktørerne bidrager med i samfundet. Det er særligt vigtigt i disse år, hvor konstruktørerne spiller en central og afgørende rolle i den grønne omstilling af byggeriet.” 

Konstruktørforeningen blev dannet af tre nyuddannede bygningskonstruktører i oktober 1966, fordi de var utilfredse med de daværende fagforeninger. Helt frem til, at foreningen fik sin første medarbejder i 1972 i form af en deltidsansat, drev de tre foreningen på frivillig basis. I dag har sekretariatet 27 ansatte – primært på fuldtid.

KF omfatter bl.a. studerende, erhvervsaktive, ledige og pensionister.

Medlemsfordele, synlighed og tilfredshed

Det stigende antal medlemmer, som især er kommet til inden for de seneste seks år, medfører konkrete fordele netop for medlemmerne.

”Flere medlemmer giver mulighed for flere medlemsarrangementer, kurser og klubaktiviteter på arbejdspladserne samt mere erfaringsudveksling og netværk mellem konstruktører i byggeriets delbrancher. Med lidt over 10.000 medlemmer er vi tæt på vores mål om en organistionsprocent på 55 %, som yderligere vil styrke vores profession og visioner for fremtidens byggeri,” siger Kirsten Nielsen og tilføjer:

”Jeg vil også benytte lejligheden til at fremhæve KF’s sekretariat. For medlemstilgangen skyldes i høj grad også alle medarbejdernes indsats, der overordnet går ud på at varetage medlemmernes interesse og give dem den bedste rådgivning til deres professionelle liv som bygningskonstruktører. Milepælen på de 10.000 medlemmer viser, at sekretariatet er lykkedes hermed, og at medlemmerne er tilfredse med KF.”

Konstruktørforeningens historie

Læs historien om, hvordan KF udviklede sig fra at være 3 mand i en dagligstue til en aktiv standsforening på over 10.000 medlemmer:

KF's historie