Gå til sidens indhold

Ledighed er faldet til næsten normalt niveau

Fuldtidsledigheden for bygningskonstruktører er faldet med 2 procentpoint siden juli 2020 og ligger nu på 3,65 % – hvilket kun er 0,8 procentpoint højere end i november 2019. KF ser lyst på fremtiden med hensyn til beskæftigelsen for konstruktører.

BK-ledighed_FOTO Nicolai Perjesi.jpg
Medmindre der kommer meget alvorlige følger af pandemien, vil der være stor efterspørgsel efter bygningskonstruktører i de næste mange år på grund af klimatilpasninger, befolkningsvækst og tilflytning til byerne,” siger sekretariatsleder i Konstruktørforeningen Kim Benzon Knudsen. Foto: Nicolai Perjesi

"Ledigheden er heldigvis faldet stejlt for konstruktørerne siden i sommers, hvor coronakrisen lige på kort sigt gav problemer for især dimittenderne.”

Det siger Kim Benzon Knudsen, sekretariatsleder i Konstruktørforeningen (KF), som kommentar til den seneste ledighedsstatistik fra a-kassen FTFa.

Han fortsætter:

”Det er gået, som vi har troet og forventet, og vi regner også med, at der vil være rigtig god beskæftigelse for konstruktørerne i 2021, og masser af jobs til alle dem, der dimitterer her ved årsskiftet.”

Ifølge FTFa lå fuldtidsledigheden på 3,65 % i november 2020, mens 4 % var berørt af ledighed (omfatter både fuldtids- og deltidsledighed), hvilket svarer til 427 personer – heraf var 54 % dimittender.

Det er et fald på 2 procentpoint i forhold til juli 2020, hvor fuldtidsledigheden toppede med 5,67 %.

Til sammenligning var den gennemsnitlige fuldtidsledighed for alle FTFa’s 54 medlemsorganisationer på henholdsvis 5,42 i juli og 4,51 % i november 2020.

Ledigheden er næsten normal

I forhold til november 2020 lå fuldtidsledigheden for konstruktører i november 2018 1,7 procentpoint lavere og i 2019 0,8 procentpoint lavere (ledigheden var henholdsvis 2 % og 2,84 %).

KF’s sekretariatsleder ser lyst på fremtiden på vegne af KF’s medlemmer.

”Der er selvfølgelig ikke nogen, der endnu kan sige noget om coronakrisens betydning for samfundsøkonomien på langt sigt. Men medmindre der kommer meget alvorlige følger, vil der være stor efterspørgsel efter bygningskonstruktører i de næste mange år på grund af klimatilpasninger, befolkningsvækst og tilflytning til byerne,” siger Kim Benzon Knudsen og tilføjer:

”Vi er faktisk mere bekymrede for, at der kan opstå mangel på konstruktører, og at der i stedet kommer nogle mindre kompetente folk ind i byggeriet, med alt hvad det kan give af fejl, spild og bygningshavarier."

Fortsæt jobsøgning og deltag i KF’s arrangementer

Hvis man er ledig, råder chefkonsulent for efter- og videreuddannelse i KF Bo Sune Christensen til at fortsætte med at søge job.

”Jeg vil opfordre både ledige dimittender og andre ledige konstruktører til at bevare roen og fortsætte deres jobsøgning. Søg bredt, skab opmærksomhed på LinkedIn, træk på kontakter i netværket – og hold især øje med de mange arrangementer, der styrker både jobsøgning og karriere, i KF’s kalender. KF afholder fx en række jobwebinarer først på året, som vil klæde ledige godt på i forhold til at komme igennem jobsøgningsprocessen,” siger Bo Sune Christensen og tilføjer:

”Man kan også altid booke en samtale med en karriererådgiver i KF for at få klargjort sine kompetencer og få et større perspektiv på ens muligheder.”.

Jobordninger for ledige

For ledige findes der flere jobordninger, som har til formål at bringe dem tættere på at få et ordinært job.

Jobordninger
KF’S JOBPORTAL

Konstruktørjob.dk

På KF’s jobportal Konstruktørjob.dk kan virksomheder og bygningskonstruktører gratis finde hinanden.

Søg job på:

Konstruktoerjob
JOBSØGNING

Ansøgning og cv

Det kræver øvelse at skrive en god ansøgning. Se, hvordan du kan bringe dig tættere på en jobsamtale.

ANSØGNING & CV
KF's kurser

Jobwebinarer for bygningskonstruktører

Her er nogle af de arrangementer, der styrker både jobsøgning og karriere i foråret 2021:

  • Skriv en skarp ansøgning og cv: 26.1 kl. 19.00-20.00
  • LinkedIn – Styrk din karriere: 4.2 eller 8.4 kl. 17.00-18.30
  • Bliv klædt på til jobsamtalen: 2.3 kl. 19.00-20.00
  • Styr på løn og kontrakt: 24.3 kl. 19.00-20.00