Gå til sidens indhold

Ny vejledning fra PET om terrorsikring i bygge- og anlægsprojekter

PET har udgivet den sidste af fire vejledninger om fysisk sikring mod terror – denne gang med fokus på bygge- og anlægsprojekter. Konstruktørforeningen har bidraget til at udarbejde vejledningen.

TerrorsikringNyhavn af TagTomat_FOTO Kristine Kiilerich.jpg
Terrorsikring kan sagtens have arkitektonisk kreativitet og funktionalitet som her i Nyhavn, hvor en bænk af beton beklædt med træ fungerer både som et solidt udemøbel og værn mod køretøjsangreb. Foto: Kristine Kiilerich

’Terrorsikring i bygge- og anlægsprojekter’ er titlen på den sidste af fire vejledninger om terrorsikring.

Vejledningen – der er udgivet af Politiets Efterretningstjeneste (PET) – indeholder både beskrivelser af forskellige foranstaltninger og eksempler, som kan inspirere til kreative og skræddersyede løsninger, der kan have flere funktioner.

Chef for PET’s afdeling for kontraterrorisme Henrik Bjelke siger om den seneste vejledning:

”Med kataloget ønsker vi at inspirere til fysisk sikring mod terror i bygge- og anlægsprojekter gennem eksempler på solide sikringsløsninger, der går hånd i hånd med arkitektonisk kreativitet og funktionalitet.”

Blandt eksemplerne er siddekanter, der både kan invitere til ophold og afslapning og fungere som et værn mod køretøjsangreb, og lokal håndtering af regnvand, der kan virke afskrækkende mod en gerningsmand til fods.

Fire vejledninger i terrorsikring

De fire vejledninger i terrorsikring er:

KF har været med til at udarbejde både den nye vejledning ’Terrorsikring i bygge- og anlægsprojekter’ og ’Tænk terrorsikkerhed i bygninger’ fra 2019.

I sensommeren 2020 tilbyder KF otte gå hjem-møder om terrorsikring samt et heldagskursus til vinter 2020. Læs mere i boksene herunder.

DOWNLOAD

Fire vejledninger om terrorsikring

Hent alle fire vejledninger om terrorsikring på Pet.dk:

Terrorsikring
Gå hjem-møder i sensommeren 2020

Terrorsikring af bygninger

KF tilbyder gå hjem-møder otte steder i landet, hvor PET giver en introduktion til de vejledninger om terrorsikring, som KF også har bidraget til. Foruden PET vil en ekstern oplægsholder præsentere eksempler på konkrete projekter og de løsninger, der er valgt.

Alle gå hjem-møder foregår kl. 16.00-18.30 og afsluttes med nyt fra KF, sandwich og vand.

Tilmeld dig her:

  1. København 7/9
  2. Odense 9/9
  3. Horsens 14/9
  4. Ålborg 16/9
  5. Næstved 21/9
  6. Esbjerg 23/9
  7. Århus 28/9
  8. Holstebro 30/9
Kursus i viden og værktøjer

Terrorsikring i bygninger

KF tilbyder kurset 'Terrorsikring i bygninger – kursus i viden og værktøjer' i to byer:

Kurset – der tager afsæt i vejledningen ‘Tænk terrorsikkerhed i bygninger’, som PET udgav i 2019 (bl.a. i samarbejde med KF) – stiller skarpt på rådgiverens rolle og håndtering af arbejdet med terrorsikring. Deltagerne vil bl.a. blive introduceret til en metode til risikovurdering og forskellige typer sikringsforanstaltninger og designløsninger.