Gå til sidens indhold

Artikel om KF’s kvindenetværk: Mere sammenhold i byggebranchen

To kvindelige bygningskonstruktører fortæller i en artikel på hjemmesiden for Byggeriets Samfundsansvar om, hvorfor de er med i KF’s kvindenetværk, og hvad de håber at kunne opnå med netværket.

Kvindenetværk PIXABAY Stocksnap
Netværkets formål er at give de kvindelige bygningskonstruktører mulighed for at udvide deres faglige netværk med andre kvinder i branchen. Foto: Pixabay/StockSnap

”Meget har ændret sig i branchen, og jeg er blevet ældre og kan nu sige fra. Der er stadigvæk plads til forbedringer i branchen. Jeg vil gerne gøre en forskel for de yngre kvinder og har derfor søgt efter et netværk, som kan styrke sammenholdet.”

Det siger konstruktørstuderende Judith Elbaum om Konstruktørforeningens netværk for kvindelige bygningskonstruktører i en artikel på hjemmesiden for Byggeriets Samfundsansvar.

Judith Elbaum, der er frivillig i planlægningsgruppen for netværket for kvinder på Sjælland, fortæller i artiklen, at netværkets formål er at give de kvindelige bygningskonstruktører mulighed for at udvide deres faglige netværk med andre kvinder i branchen.

Hun suppleres af et andet medlem af netværket, konstruktør Catalina-Giorgiana Trandafir:

”Folk med vores uddannelse arbejder vidt forskellige steder fx ved rådgivning, på byggeplads, som selvstændig eller i det offentlige. Netværket skal derfor gerne styrke sammenholdet på tværs af branchen.”

Fokus på work life-balance og tonen i byggeriet

Ifølge Judith Elbaum er tonen og kvinders udfordringer i branchen blandt nogle af de emner, kvindenetværket berører

”Men i en bredere kontekst, så udgangspunktet fx er i at få balancen mellem arbejde og privatliv til at fungere,” siger hun.

Læs hele artiklen på Byggeriets Samfundsansvar.

Kvindenetværk i både Øst- og Vestdanmark

KF tilbyder to netværk for kvindelige bygningskonstruktører henholdsvis øst og vest for Storebælt.

Netværksgrupperne holder 3-4 møder om året ofte på deltagernes arbejdspladser. Formålet med netværket er bl.a. at få ny viden, sparring og kontakt til andre kvinder i faget.

Info om KF’s kvindenetværk
ARTIKEL

Bedre sammenhold mellem kvinder i netværk

Bygningskonstruktør Catalina-Giorgiana Trandafir og konstruktørstuderende Judith Elbaum er frivillige i KF’s kvindenetværk og ønsker bl.a. at være med til at styrke sammenholdet mellem kvindelige bygningskonstruktører i byggebranchen.

Læs hvorfor de er med, og hvilke emner netværket sætter fokus på i en artikel på Byggeriets Samfundsansvar:

Hvorfor kvindenetværk?
CASE-PORTRÆT:

"Større netværk og sparring på mindre kendte områder"

Bygningskonstruktør i Norconsult Julie Fraugde fortæller, hvad hun har fået ud af at deltage i KF’s netværk for kvindelige bygningskonstruktører.

Læs case