Gå til sidens indhold

Gratis konsulenthjælp skal forbedre samarbejde omkring arbejdsmiljø på byggepladser

BFA Bygge og Anlæg tilbyder i 2023 gratis konsulenthjælp for at bidrage til bedre samarbejde om arbejdsmiljø på byggepladser. Læs her hvordan din byggeplads kan få glæde af det gratis tilbud.

BFA BA Tilbud (ICO5824) FOTO Nicolai Perjesi
Den gratis ydelse fra BFA Bygge og Anlæg sætter fokus på samarbejde om arbejdsmiljø, som fx kan medvirke til ”bedre dialog, effektive møder, sikker kultur og styr på tiden”. Foto: Nicolai Perjesi

”Det er godt, når der kommer en udefra. Det giver en anden opmærksomhed, når det ikke er de personer, der vanligt er på pladsen.”

Det siger en medarbejder på en byggeplads efter at have deltaget i et forløb med BFA Bygge og Anlæg, der i samarbejde med Human House yder gratis konsulentbistand med hensyn til at forbedre samarbejdet omkring arbejdsmiljøet.

Tilbud har fokus på arbejdsmiljøkoordinatoren

Om det gratis tilbud skriver BFA Bygge og Anlæg på hjemmesiden Byggeproces.dk – som også Bygherreforeningen, FRI, Danske Arkitektvirksomheder og Konstruktørforeningen står bag:

”Vi tilbyder hjælp med at få ny energi i samarbejdet om arbejdsmiljø på byggepladsen. Det kan styrke både arbejdsmiljøet, sikkerheden og produktionen.”

”I en effektiv sparring med en bygge- og anlægskonsulent planlægges enkle aktiviteter, der kan understøtte samarbejdet på jeres plads. Med arbejdsmiljøkoordinatoren som omdrejningspunkt aftales 5-10 aktiviteter, som kan være enkeltstående eller i et forløb.”

Mange byggepladser kan benytte det gratis tilbud

Ifølge Byggeproces.dk kan den hjælpende konsulent bidrage med idéer, metoder og erfaringer til fx at sætte fokus på og facilitere:

  • Rettidig og problemløsende kommunikation
  • Konstruktive møder
  • Ideudvikling, debat, viden
  • God energi, grin og sammenhold

Alle byggepladser, hvor flere virksomheder udfører arbejde samtidig, kan uanset entrepriseform gøre brug af tilbuddet. Aktiviteterne tilpasses situationen og forholdene på byggepladsen og er et supplement til de møder og tiltag, som i forvejen finder sted.

Læs mere om tilbuddet på byggeproces.dk.

Mere viden

Cases som inspiration til et bedre arbejdsmiljø

Læs gode historier og cases til evt. inspiration på:

Byggeproces.dk

Arbejdsmiljø og trivsel

Arbejdsgiveren og medarbejderne har et fælles ansvar for at sikre, at både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø er sundt og sikkert. Læs mere om fx valg af arbejdsmiljørepræsentant, arbejdspladsvurdering (APV), anmeldelse af arbejdsskade og psykisk arbejdsmiljø:

Arbejdsmiljø & trivsel