Gå til sidens indhold
Valg 2022

Se hvem der stiller op til posten som næstformand

Hele to af KF’s medlemmer er stillet op til posten som foreningens kommende næstformand, hvorfor der er kampvalg. Som medlem af KF betyder det, at du skal stemme på din favorit. Nu kan du møde kandidaterne – både på video og på et online valgmøde 6. september.

Foto: Thomas Sjørup
De to kandidater er Van Anh Nguyen (tv) og Jette Leth Djælund (th). Foto: Thomas Sjørup

Fredag den 26. august kl. 12 udløb fristen for at stille op til det ekstraordinære valg som næstformand for Konstruktørforeningen (KF).

Ved fristens udløb havde hele tre medlemmer meldt deres kandidatur til posten, men kun to af de tre kandidater blev godkendt.

”Desværre havde en af kandidaterne ikke skaffet de 15 stillere, der skal til for at stille op. Derfor er kandidaturet ikke accepteret. Men de to andre kandidaters kandidatur er, som de skal være,” siger KF’s sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen.

Det betyder, at der er kampvalg, og at du som medlem af KF skal stemme på, hvilken kandidat du foretrækker på posten.

De to kandidater 

De to kandidater, hvis opstilling du kan se ved at trykke på plustegnet herunder, er: 

  • Van Anh Nguyen

    I sin begrundelse for, hvorfor Van Anh Nguyen stiller op, skriver hun:

    Mit fokus ligger først og fremmest på at fastholde og aktivere nuværende medlemmer. Ligesom man skal kunne forklare sit job med 3 sætninger, burde vores medlemmer kunne svare på, hvorfor de melder sig ind i KF og bliver i KF.

    Jeg vil få KF endnu mere ud i erhvervslivet for at synliggøre vores support til medlemmer og samtidig understøtte dem som KF’s ambassadører på arbejdspladser.

    Fællesskab af medlemmer både på arbejdspladsen og på tværs af branchens aktører skal etableres og styrkes. Fællesskabet vil danne en solid horisontal struktur for vidensdeling og fremme konstruktørernes position overfor andre faggrupper.

    Det er også min vision at samle alle de uformelle faglige netværk, der i dag kører udenfor KF regi, under KF’s paraply. Disse emne-specifikke netværk skaber den vertikale struktur i KF, der giver input til KF’s udvalgsindsatser for at skubbe på agendaer om bl.a. bæredygtighed og digitalisering i byggebranchen, hvor konstruktørerne skal være den drivende kraft bag.

  • Jette Leth F. Djælund

    I sin begrundelse for, hvorfor Jette Leth F. Djælund stiller op, skriver hun: 

    At KF skal stå stærkt i den danske byggebranche og fortsat være konstruktørernes foretrukne faglige netværk.

    Jeg vil være konstruktørernes stemme i branche-, politiske og internationale netværk. Her vil jeg arbejde for, at KF i samarbejde med branchen og uddannelsesinstitutionerne sikrer relevans i uddannelsen og tidssvarende efter- og videreuddannelsesmuligheder. Dette for at sikre konstruktørernes kompetencer, anerkendelse og værdi på arbejdsmarkedet.

    Konstruktørprofessionen er og skal fortsat være en attraktiv profession, der aktivt bidrager til en grøn og digital omstilling.

    Jeg vil arbejde for, at KF fortsat kan være med til at sikre konstruktørerne gode og sikre arbejdspladser med fokus på arbejdsmiljø.

    Samtidig vil jeg fortsætte arbejdet som vicepræsident i vores europæiske forening AEEBC for at styrke konstruktørernes anerkendelse og indflydelse i Europa.

    Jeg har været aktiv i KF siden studietiden og ønsker at fortsætte dette, da jeg brænder for KF og konstruktørprofessionen.

Fire spørgsmål på video

Du kan også møde de to kandidater på video, fortæller Kim Benzon Knudsen:

”Vi har allerede stillet kandidaterne fire centrale spørgsmål – bl.a. hvorfor de stiller op, og hvad de vil arbejde for – og optaget dem på video. Her vil du også kunne få et indtryk af de to kandidater, der er på valg.”

De fire spørgsmål er:

  1. Hvad har motiveret dig til at stille op til posten som næstformand i Konstruktørforeningen?
  2. Hvad vil du arbejde for/med på posten?
  3. Hvad er den vigtigste opgave, som KF kan gennemføre/arbejde med?
  4. Hvor er KF om 4 år, hvis det står til dig?

Se her (på Youtube), hvad de to kandidater svarer på de fire spørgsmål:

Du kan også se de to videoer i bunden af denne nyhed. 

Deltag på et valgmøde

Tirsdag den 6. september kl. 16.30 har du som medlem mulighed for at deltage på et online valgmøde, hvor du både kan stille yderligere spørgsmål til de to kandidater:

”Jeg vil opfordre flest mulige medlemmer til at deltage på valgmødet og især at bruge deres valgstemme, så vi sikrer, at den kommende næstformand har størst mulig opbakning blandt medlemmerne,” siger KF’s sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen og tilføjer:

”Når stemmerne er talt op, vil det blive meldt ud hurtigst muligt derefter, hvem der er foreningens nye næstformand. Vi glæder til at tage godt imod den nye næstformand uanset, hvem det bliver."

Du tilmelder dig valgmødet i den blå boks længere nede på siden under de to videoer. 

Meld dig til valgmødet

Som medlem har du mulighed for at deltage i et valgmøde online, hvor du kan stille uddybende spørgsmål til de to kandidater eller høre, hvad andre spørger om. Alle medlemmer er velkomne, uanset om du er stemmeberettiget eller ej.

Ja tak - jeg vil gerne meldes til valgmødet

Sådan stemmer du

Valget foregår som en digital urafstemning og skydes i gang den 2. september 2022, hvor du får tilsendt en mail med et link til afstemningen, hvis du er et stemmeberettiget medlem. Du kan stemme frem til den 12. september 2022 kl. 12.

Du er stemmeberettiget medlem, hvis du er såkaldt 'aktivt medlem' af foreningen. Det er du ikke, hvis du er studerende, pensionist eller associeret medlem. 

Er du stemmeberettiget, men har ikke modtaget en mail, så tjek først dit spamfilter. Finder du det ikke der, så kontakt sekretariatet. 

Skriv til kf@kf.dk