Gå til sidens indhold

KF til nyuddannede: Søg bredt i byggebranchen

Konstruktørforeningens næstformand Kirsten Nielsen byder sommerens nyuddannede bygningskonstruktører velkommen til arbejdslivet med en opfordring om, at de skal søge bredt og ikke tabe modet, selvom arbejdsmarkedet lige nu ser usikkert ud på grund af coronakrisen. Flere i byggeriet spår lys for enden af tunellen.

Velkommen til dimittender_Foto Pixabay-Gerd Altmann.jpg
Foto: Pixabay/Gerd Altmann

”Først og fremmest vil jeg sige tillykke til det nye hold af bygningskonstruktører – I har fået en fantastisk uddannelse med uanede muligheder for en spændende karriere. Men at dimittere i en tid, hvor arbejdsmarkedet ser lidt usikkert ud, kan godt være forbundet med en vis frygt for, om der nu er arbejde at få. Forsøg dog at bevare optimismen!”

Det siger næstformand i Konstruktørforeningen (KF) Kirsten Nielsen.

Hendes opfordring til at bevare optimismen understøttes af en analyse fra Dansk Byggeri, der til Altinget siger at ledigheden synes at være stagneret, hvilket især skyldes ”de offentligt igangsatte projekter som det suspenderede anlægsloft og fremrykningen af Landsbyggefondens midler.”

Ifølge Dansk Byggeri er der opstået en uforudset tendens, idet den private efterspørgsel har vist sig modstandsdygtig under coronakrisen.

“At folk har været hjemme, har åbnet øjnene for, at man vil forbedre sit hjem: Nye terrasser, malerarbejde, energirenoveringer, køkkener og hjemmekontor. Nogle af de penge, folk plejer at bruge på rejser, bliver nu brugt på boligforbedringer,” siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg til Altinget.

Råd: Søg bredt i byggebranchen

Kirsten Nielsen har dette råd til dimittenderne:

”Jeg vil opfordre de nyuddannede konstruktører til at være åbne og søge bredt i branchens mange arbejdsområder. Det er netop konstruktørens brede faglighed, der kommer jer til gode nu. I dækker rigtig mange af de kompetencer, byggebranchen har brug for, og derfor har I gode muligheder. Vær ikke bange for at prøve arbejdsområder af, som I ikke umiddelbart havde forestillet jer. Det kan blot give en større indsigt og viden til brug for jeres fremtidige udfordringer og andre mulige job.”

Særligt site for nyuddannede på KF.dk

Hun opfordrer også dimittenderne til at gå på KF’s særlige site for nyuddannede.

”På KF’s hjemmeside for nyuddannede kan man bl.a. læse, hvad man skal gøre med det samme som færdiguddannet for at kunne få dagpenge, få en guide til jobsøgning for nyuddannede og gode råd om jobsamtalen. Man kan også gå ind på KF’s jobportal Konstruktørjob.dk, hvor virksomheder og bygningskonstruktører kan finde hinanden,” siger hun og tilføjer:

”Husk at KF altid står til rådighed for personlig kontakt og gode råd fx i forbindelse med jobsøgning, lønstatistik og kontraktgennemlæsning. Vi hører meget gerne fra jer!”

Kirsten Nielsen pointerer dog, at det kræver, at man er medlem af Konstruktørforeningen for personligt at kunne få råd og vejledning fra KF. Læs mere om medlemskab.

Gode råd til nyuddannede

På KF’s særlige site for nyuddannede og på resten af KF.dk, kan du bl.a. finde information og tilbud om:

Du kan også følge Konstruktørforeningen på facebook og LinkedIn – hvor der også bliver slået job op.

KF: Ledigheden er midlertidig

Læs hvorfor KF mener, at der er er lys forude, selvom ledigheden for konstruktører fortsat er stigende som følge af coronakrisen.

Ledighed

Medlemsfordele

Som medlem af Konstruktørforeningen bliver du både en del af landets største netværk for bygningskonstruktører, får en solid rådgivning og kontante medlemsfordele.

Læs mere:

Medlemsfordele