Gå til sidens indhold

Koldingfjord-seminar 2020: Fokus på genbrug og cirkulær økonomi

Konstruktørforeningens årlige Koldingfjord-seminar i marts for sine foreningsaktive sætter i 2020 fokus på genbrug og cirkulær økonomi med oplægsholdere fra bl.a. CBS, Lendager UP, Enemærke & Petersen og Videnscenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet. Deltagerne skal også arbejde med at udvikle KF’s nye strategi.

Koldingfjord-20180317-02.JPG
Ud over oplæg om bæredygtigt byggeri og cirkulær økonomi skal seminardeltagerne arbejde videre med de målsætninger for KF, de startede på ved seminaret i 2019, og som skal munde ud i KF’s nye strategi. Foto: Palle Skov

Hvordan kan ændrede udbudskrav fremme cirkulær økonomi? Hvordan kan man bygge med genbrugs- og overskudsmaterialer? Hvordan håndterer vi bygge- og anlægsaffald, og hvordan sikrer vi os mod miljøfarlige stoffer, så det er muligt at genbruge og genanvende?

Det er nogle af de temaer og spørgsmål, som vil blive rejst på det årligt tilbagevendende strategi- og udviklingsseminar på Hotel Koldingfjord, der i år afholdes 13.-14. marts 2020.

Koldingfjord-seminaret deltager medlemmer af KF’s bestyrelse, regionsledelser, udvalg og Konstruktørstuderendes Fælles Råd samt tillidsrepræsentanter. Formålet med seminaret er at inddrage de foreningsaktive i foreningens udvikling og styrke det faglige fællesskab.

Årets tema er ’Bygningskonstruktørerne som fremtidens klimahelte’ og blandt oplægsholderne er bl.a.:

  • Sönnich Dahl Sönnichsen, ph.d., CBS og Københavns Kommune
  • Lendager UP, arkitektvirksomhed og materialeproducent
  • Anders Sørensen, forretningsudvikler, Enemærke & Petersen a/s
  • Anke Oberender, centerleder for Videnscenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet.

På vej mod en ny strategi for KF

Ud over oplæg om bæredygtigt byggeri og cirkulær økonomi skal seminardeltagerne også arbejde videre med de målsætninger for KF, de startede på ved seminaret i 2019, og som i det forløbne år har været i høring hos medlemmerne ad flere omgange.

Arbejdet går ud på at udvikle KF’s nye strategi – der endeligt skal besluttes på KF’s generalforsamling i oktober 2020.

Nogle af de spørgsmål, den nye strategi skal besvare, er:

”Hvordan bruger vi bygningskonstruktørernes førerstilling i det bæredygtige byggeri og anlæg til at præge fremtidens byggeri, til at gøre konstruktørerne mere kendte og til at udvikle foreningen?”

Besøg på nyt oplevelsescenter ved Skamlingsbanken

For at få en interessant oplevelse og måske ny inspiration besøger deltagerne hvert år et byggeri, som i år er et nyt oplevelsescenter ved Skamlingsbanken syd for Kolding, der både er Sydjyllands højeste punkt (113 m) og har en særlig plads i den nyere danske historie.

CEBRA Architecture har tegnet oplevelsescentret, der kommer til at fungere som en arkitektonisk portal til områdets historie og det kuperede morænelandskab. Christian Lund Jeppesen, CEBRA Architecture, vil vise rundt og fortælle om det diskrete byggeri, der vil lægge sig som endnu en blød bakke ind i det kuperede terræn med den storslåede udsigt over Lillebælt

Tilmelding til Koldingfjord-seminar

Koldingfjord-seminaret starter fredag den 13. marts 2020 kl. 14.00 og afsluttes lørdag den 14. marts om aften med mulighed for overnatning på Hotel Koldingfjord til søndag morgen.

Læs mere om tilmelding og program:

Koldingfjord-seminar