Gå til sidens indhold
OK24 | Opdateret 08.01.24

OK24-forhandlingerne er i gang

De krav, der i december 2023 blev udvekslet med arbejdsgiver, er nu til forhandling. Læs her, hvilke krav KF har stillet.

Opstart OK24
KF's forhandlingshold har især fokus på at sikre reallønnen i OK24. Foto: KF

OK24-forhandlingerne er i gang. Konstruktørforeningen repræsenterer de offentligt ansatte konstruktører i forhandlingerne.

Konstruktørforeningen har sammen med AC været til de indledende møder, hvor parterne har uddybet deres respektive krav, som blev udvekslet i midten af december 2023. 

Det offentlige område dækker både regioner, kommuner og staten. 

Vi forventer, at det statslige område som det første vil være færdigbehandlet i starten af februar 2024. Herefter følger kommunerne og regionerne i medio og ultimo februar 2024.

Vi opdaterer løbende, når der er nyt om forhandlingerne. Har du spørgsmål til OK24, kan du skrive til OK@kf.dk.

Løn er hovedkravet

I midten af december 2023 udvekslede Akademikerne, herunder Konstruktørforeningen, krav til OK24 med de offentlige arbejdsgivere.

Konstruktørforeningens krav til overenskomstforhandlingerne stammer fra den undersøgelse, KF lavede i foråret. Konklusionen herfra var, at et stort flertal af medlemmerne ønsker, at det største fokus skal være på løn, nærmere sagt en sikring af reallønnen.

Heldigvis matcher dette ønske også de øvrige AC-organisationers ønsker. Hovedkravet til forhandlingerne er fra AC’s side altså, at mest muligt skal anvendes til løn. Det betyder samtidig, hvis kravet opfyldes, at der ikke vil være mange penge tilbage til andre krav.

Dog har AC og Konstruktørforeningen indsendt andre krav. De overordnede overskrifter udover løn er:

  • En attraktiv og fremtidssikret offentlig sektor
  • Et bæredygtigt arbejdsliv og et sundt arbejdsmiljø
  • Tillidsrepræsentanters virke
  • Kompetenceudvikling.

Opdater dine oplysninger i Mit KF

Vil du være sikker på at få besked om det, der er vigtigt for dit arbejdsliv? Sørg for, at din mailadresse og arbejdsplads er opdateret i Mit KF.

Læs mere