Gå til sidens indhold

KF's formand træder tilbage

Konstruktørforeningens formand Gert Johansen træder af to år før tid efter 13 år på posten, fordi han ønsker ”at stoppe på toppen” og lade yngre kræfter komme til. Der er ekstraordinært valg til en ny formand i oktober 2020 med opstillingsfrist 1. oktober.

Gert Johansen_Fotograf Palle Skov.jpg
68-årige Gert Johansen forlader sin post to år, før hans 4-årige formandsperiode udløber for ”med rettidig omhu at overdrage stafetten til yngre kræfter”. Foto: Palle Skov.

Konstruktørforeningens formand Gert Johansen, der har været formand siden 2007, går af til årsskiftet – to år før hans formandsperiode udløber.

”Der er på ingen måde dramatik i min fratræden. Men jeg vil gerne stoppe på toppen – eller i alt fald inden nogen høfligt spørger om, ikke det er tid,” siger 68-årige Gert Johansen og fortsætter:

”Forudsætningen for, at vi kan sikre Konstruktørforeningens fremtid, er, at der hele tiden er yngre kræfter med fingeren på tidens puls til at tage over. Så når jeg overdrager stafetten nu, er det rettidig omhu i forhold til fortsat at styrke den enorme fremgang, vi har haft både med hensyn til antallet af medlemmer og indflydelse i byggeriet.”

Ekstraordinært formandsvalg i oktober 2020

Gert Johansens fratræden betyder, at der skal være ekstraordinært valg i starten af oktober.

En ny formand skal vælges blandt KF’s medlemmer, som kan stille op senest 1. oktober. Hvis kun én kandidat stiller op, er vedkommende valgt med tiltræden den 1. januar 2021. Hvis flere kandidater stiller op, vil valget foregå som en skriftlig urafstemning i perioden 8.-19. oktober 2020.

Fordobling af medlemstal i hele formandsperioden

På spørgsmålet om, hvad han er mest glad for at have opnået som Konstruktørforeningens formand, siger Gert Johansen:

”Det er svært for mig at fremhæve én ting fra mine 13 år som KF’s formand, da der er sket så meget i perioden. Men jeg er utrolig stolt over, at vi i perioden er blevet dobbelt så mange medlemmer. Ved min tiltræden i 2007 var mit personlige mål, at vi inden for 15 år skulle være 10.000 medlemmer. Med den nuværende tilgang kan dette mål måske lige nås inden udgangen af 2020 – to år før tid.”

Gert Johansen forlader sin post med både stolthed og taknemmelighed.

”Jeg er stolt over de resultater, vi i fællesskab har opnået gennem mine 13 år som formand og taknemmelig for den tillid, vores medlemmer, bestyrelse, medarbejdere og branchen har vist mig – og som alt sammen har bidraget til, at Konstruktørforeningen i dag spiller en afgørende rolle i byggeriet.”

Ekstraordinært valg: Stil op til posten som formand

KF’s nuværende formand – Gert Johansen – træder tilbage to år, før den fireårige formandsperiode udløber. Derfor er der ekstraordinært valg som formand med opstillingsfrist 1. oktober 2020.

Se, hvem der kan stille op, og hvordan man gør.

Ekstraordinært formandsvalg

Hvad gør en formand i KF?

Få et overblik over, hvad posten som Konstruktørforeningens formand går ud på, og hvilke kompetencer du kan få brug for.

Posten som formand
Pressemeddelelse

Konstruktørforeningens formand fratræder

Læs pressemeddelelsen om KF-formand Gert Johansens fratræden.

Pressemeddelelse