Gå til sidens indhold

OK23: Arkitektansatte skal stemme om den nye overenskomst

Er du medlem af Konstruktørforeningen og ansat på en tegnestue, har du netop modtaget en mail med link til en urafstemning om det mæglingsforslag, som forligsmanden har fremsat. Dit svar er med til at afgøre, hvordan overenskomsten kommer til at se ud de kommende to år, og om der kommer en konflikt eller ikke.

Foto: Pixabay

”Hvad stemmer du til mæglingsforslaget: ’Ja’ eller ’nej’?”

Sådan lyder det eneste spørgsmål i det spørgeskema, som du har modtaget link til i en mail den 29. marts 2023.

Afstemningen handler om det mæglingsforslag, som forligsmanden fremsatte som skitse den 22. marts 2023.

Din stemme er vigtig

Mæglingsforslaget er afgørende for, hvad der ændres i overenskomsten for arkitektbranchen. Mæglingsforslaget omfatter samtidig hele det private område, som tæller næsten 600.000 lønmodtagere.

”Dit svar er med til at afgøre indholdet af den kommende overenskomst for bygningskonstruktørerne. Din stemme er altså med til at afgøre, om der kommer konflikt både i arkitektbranchen og i alle andre brancher samtidig. Derfor er det vigtigt, at du stemmer,” siger Konstruktørforeningens formand Kirsten Nielsen og tilføjer:

”Konstruktørforeningens bestyrelse anbefaler bygningskonstruktørerne at stemme ’ja’ til forligsmandens forslag, som vi kan være godt tilfredse med. Vi er landet et sted, hvor bygningskonstruktørerne får de samme forbedringer som på områder, vi kan sammenligne os med.“  

Deadline for at stemme om den nye overenskomst er den 10. april 2023 kl. 12.

Læs alt om forslaget til ny overenskomst

Du kan læse mere om indholdet af mæglingsforslaget, og hvad det betyder for dig her:
Gennemgang af Forligsmandens mæglingsforslag til urafstemning.

Har du ikke modtaget spørgeskemaet?

Hvis du ikke har modtaget spørgeskemaet, og du mener at være stemmeberettiget, skal du først og fremmest tjekke dit spamfilter/uønsket mail og derefter kontakte KF.

Kontakt vores OK-indbakke på ok@kf.dk

Se mæglingsforslaget

Du kan se hele mæglingsforslaget hos Forligsinstitutionen her: 

Se mæglingsforslaget på Forligsinstitutionens hjemmeside (BM)

KF’s nyhed om den fremsatte mæglingsskitse

Forligsmanden fremsatte et mæglingsforslag den 25. marts, som får stor betydning for den nye overenskomst for bygningskonstruktører ansat på arkitektområdet. Nu skal både lønmodtagere og arbejdsgivere tage stilling til om, de vil acceptere forslaget. Det forslag, som er fremsat, er uændret i forhold til mæglingsskitsen fra 22. marts 2023, som KF skrev om den 24.3.2023.

OK23: Forligsmanden klar med mæglingsskitse på arkitektområdet