Gå til sidens indhold

Konstruktørernes Dimittendpris 2019: Vinderen er fundet

Bygningskonstruktør Steffen Strauss Lund fra Professionsskolen UCN i Aalborg bliver modtager af Konstruktørernes Dimittendpris 2019, bl.a. fordi han i sit bachelorprojekt demonstrerer bygningskonstruktørens kernekompetencer og har en stor forståelse for byggeriets processer og optimering heraf. Desuden har han fokus på bæredygtighed og byggeriets nye aftalegrundlag.

Steffen Strauss Lund på sin arbejdsplads_FOTO Michael Lund AS.jpg
Steffen Strauss Lund, der blev uddannet som bygningskonstruktør primo 2019, arbejder i dag som beregner og entrepriseleder i tømrer, snedker & murervirksomheden Michael Lund A/S, der ligger i Nordjylland. Foto: Michael Lund A/S

”Vinderprojektet er supergodt gennemarbejdet og demonstrerer en bred vifte af indsigt i byggeriets processer og rammevilkår, da det også forholder sig til den nye pakke af aftalevilkår og ydelsesbeskrivelser (AB18, ABR18 og YBL18, red.). Desuden inddrager det projektering efter certificeringsordningen DGNB, som adresserer den aktuelle bæredygtighedsdagsorden.”

Ordene – der kommer fra formand for Konstruktørforeningens Uddannelsesudvalg Maria Bernard Riise – er sagt om den 27-årige bygningskonstruktør Steffen Strauss Lund, der er uddannet fra Professionsskolen UCN i Aalborg og netop er udpeget som vinder af Konstruktørernes Dimittendpris 2019.

Maria Bernard Riise fortsætter:

”Udover at dimittenden på fineste vis demonstrerer bygningskonstruktørens kernekompetencer, fx som agent for den gode kommunikation i både projektering og udførelsesfasen, demonstrerer han også en faglig forståelse for sammenhængen mellem fagligheder, optimering og for ledelsesværktøjer, der fremmer en værdiskabende byggeproces.”                               

Bag beslutningen står en priskomite på seks repræsentanter fra byggebranchen – heraf tre fra Konstruktørforeningen (KF).

10 boligblokke af træ i 3 etager

Projektet ’Strandkanten i Sæby’ går ud på at opføre 10 blokke i tre etager med kælder og 80 lejligheder fordelt på 2-, 3- og 4-værelselseslejligheder. Byggeriet skal opføres som et bæredygtigt DGNB-certificeret byggeri – hvilket bl.a. betyder, at det primært skal opføres i træ. Endvidere har Steffen Strauss Lund ved at bruge de nye aftalevilkår for bygge- og anlægsbranchen, fx AB18, sat fokus på at involvere entreprenøren allerede i projekteringsfasen.

13 nominerede til Konstruktørernes Dimittendpris 2019

I alt var 13 dimittender fra 8 uddannelsessteder på henholdsvis vinterafgangsholdet og sommerafgangsholdet indstillet til Konstruktørernes Dimittendpris 2019, der er indstiftet af Konstruktørforeningen (KF) og består af 10.000 kr. og et års gratis medlemskab af KF. Prisen uddeles den 21. oktober på KaffeFair i Aalborg i forbindelse med KF’s regionale Konstruktørdag for medlemmerne i Region Nordjylland.

De 13 nominerede projekter spænder bredt fra et nybygget kultur- og teaterhus i hjertet af Nørrebro og søjlefundering af bygninger på Færøernes klipper til et boligbyggeri på 9 etager og en guide til, hvordan man med præfabrikerede modulelementer kan føre et selvbygger-bofællesskab trygt igennem byggeriets mange processer.

Du kan læse et portræt af prisvinderen i fagbladet Konstruktøren nr. 5 2019.

Konstruktørernes Dimittendpris

De nominerede i 2019

I alt 13 var nominerede til Konstruktørernes Dimittendpris 2019. Se hvem:

PORTRÆT I KONSTRUKTØREN NR. 5 2019

"Få aktører giver et mere succesfuldt byggeri"

Læs portrættet af modtager af Konstruktørernes Dimittendpris i 2019, Steffen Strauss Lund, i fagbladet Konstruktøren nr. 5 2019:

Portræt
Læs mere

Om dimittendprisen

Se her, hvilke kriterier der er for at modtage Konstruktørernes Dimittendpris og se også, hvem der tidligere har vundet.  

Konstruktørernes Dimittendpris
Pressemeddelelse

Konstruktørernes Dimittendpris 2019

I pressemeddelelsen om Konstruktørernes Dimittendpris 2019 får du en oversigt over de 13 nominerede, og hvem der sidder i priskomiteen. Du kan også downloade fotos af prisvinder Steffen Strauss Lund og tre af priskomitemedlemmerne.

Pressemeddelelse