Gå til sidens indhold
Valg 2022

Kirsten Nielsen genvalgt som KF’s formand ved fredsvalg

Da der ikke stillede flere kandidater op til det ordinære valg som Konstruktørforeningens formand, er Kirsten Nielsen genvalgt som formand for en periode på 4 år.

Foto: Nicolai Perjesi
KF's formand Kirsten Nielsen fotograferet ved Christiansborg Ridebane. Foto: Nicolai Perjesi

”Vil du være formand for 10.000 konstruktører?”

Sådan lød spørgsmålet på forsiden af KF.dk, da det ordinære valg til formand blev offentliggjort for Konstruktørforeningens medlemmer.

Det var der kun en, der ville, og det er det medlem og den bygningskonstruktør, der allerede er formand for Konstruktørforeningen og har været det de sidste 2 år – nemlig Kirsten Nielsen, 52 år.

Om sin genbesættelse af posten siger hun selv:

”Jeg er så glad for, at jeg får lov til at være formand for KF i fire år mere. Jeg synes jo kun lige, jeg har fået ordentligt fat i det komplicerede område, det er at være politisk valgt formand og fx skulle forhandle overenskomster, forholde mig til, hvordan konstruktøruddannelsen skal udvikle sig, og hvordan konstruktørerne kan placere sig centralt i den grønne omstilling,” siger hun og tilføjer:

”Eftersom ingen andre har meldt sit kandidatur, tager jeg det som et udtryk for, at medlemmerne har tillid til mig. Og det er jeg virkelig taknemmelig for.”

I sit kandidatur, som du kan se nederst i artiklen (under plustegnet), har Kirsten Nielsen givet bygningskonstruktørerne nogle løfter om, hvad hun vil arbejde for. På spørgsmålet om, hvad hun først vil tage i fat i, svarer hun:

”Overenskomstforhandlingerne er jo allerede så småt i gang. Så i den kommende tid kommer jeg til at arbejde en del for, at konstruktørernes løn- og arbejdsforhold bliver de bedst mulige.”

 • Se Kirsten Nielsens valgoplæg til posten som formand

  Se Kirsten Nielsens fulde motivation for at stille op igen her:

  Jeg vil forsætte mit arbejde for at gøre KF til konstruktørernes foretrukne fag- og standsforening. En forening hvor kendskab til konstruktørernes arbejdsområder og vilkår er i fokus.

  I et travlt arbejdsmarked vil jeg arbejde for at konstruktørernes løn- og arbejdsforhold bliver de bedst mulige, og at rammerne for dette, bl.a. skabes gennem gode overenskomster og stærke samarbejdsaftaler.

  I en branche i hastig udvikling skal konstruktørernes være de centrale aktører. De skal være med til at løfte den grønne omstilling i byggeriet, og derfor er viden og kompetencer nødvendige. Dette skabes gennem en god uddannelse med fokus på kernekompetencerne og gennem mulighederne for efter- og videreuddannelse.

  Grundlaget for dette skal ske igennem KF´s øgede involvering i såvel politiske-, lovgivningsmæssige og brancherelaterede netværk og arbejdsgrupper. På den byggepolitiske dagsorden skal KF derfor stå tydeligt og være en organisation som bidrager med viden og har indflydelse på beslutningerne.

Læs mere

Om posten som KF's formand

Som formand for Konstruktørforeningen (KF) tegner du foreningen udadtil og forestår foreningens politiske ledelse under ansvar over for bestyrelsen.

Læs mere om formandens opgaver og virke
Læs også

Kampvalg om posten som KF's nye næstformand

To kandidater har valgt at stille op til den ene ledige post som KF's næstformand. Derfor er der nu kampvalg. Bliv klogere på, hvem du skal stemme på i teksten herunder.

Kampvalg om posten som næstformand – mød kandidaterne her

Deltag på valgmødet d. 6. september kl. 16.30

Den 6. september 2022 kl. 16.30-17.30 afholder KF valgmøde for at lade medlemmerne møde de to kandidater, der er stillet op til posten som foreningens kommende næstformand. Her kan du stille dem spørgsmål eller bare høre, hvad andre spørger om. 

Valgmøde: Mød de to kandidater