Gå til sidens indhold

KF søger ny direktør

Konstruktørforeningen har netop offentliggjort et stillingsopslag på en ledig stilling som ny direktør i foreningen. Den nye direktør tager over efter den nuværende sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen, som fratræder efter eget ønske.

Kim Benzon Knudsen (bredformat) Foto Nicolai Perjesi.jpg
Kim Benzon Knudsen træder af som leder af KF's sekretariat efter 12 år. Foto: Nicolai Perjesi

”Du bliver den øverste leder af foreningens sekretariat, der består af cirka 30 medarbejdere.”

Sådan indledes det jobopslag, som Konstruktørforeningen (KF) offentliggjorde den 9. maj 2023, hvor foreningen søger en direktør.

Om rollen siger KF’s formand Kirsten Nielsen:

”Den vigtigste rolle, vores nye direktør får, er at lede sekretariatets medarbejdere. Det kræver, man kan forankre strategi i sekretariatets daglige opgaveløsning og sikre, at bestyrelsens ønsker omsættes til handling. Samtidig er det helt centralt, at direktøren også kan prioritere mellem konkrete indsatser, så de høje ambitioner går hånd i hånd med de ressourcer, der er til rådighed. Det er vigtigt for os, at vi har et sekretariat, hvor medarbejderne er glade for at møde på arbejde hver dag. Derfor kigger vi efter en direktør med stærke empatiske ledelseskompetencer.”

Men posten som direktør i KF byder også på andre opgaver:

”Den kommende direktør kommer også til at fungere som daglig samarbejds- og sparringspartner for formandskabet og derigennem bidrage til, at foreningen positionerer sig skarpt i det politiske landskab. Derfor bliver den nye direktør også et vigtigt bindeled mellem det politiske og det administrative niveau.”

Samtidig skifter stillingen også navn fra ’sekretariatsleder’ til ’direktør’. Og det er der en årsag til:  

”Det sker, dels fordi titlen ’direktør’ er mere tidssvarende, dels fordi det matcher indholdet af stillingen bedre,” siger Kirsten Nielsen.

Årsagen til den ledige stilling

Om årsagen til at KF slår stillingen op, siger Kirsten Nielsen:

”Vi søger en ny direktør, fordi Kim Benzon Knudsen selv har ønsket at fratræde som sekretariatsleder. Det er vi selvfølgelig kede af, da han har gjort et fantastisk arbejde.”

Kim Benzon Knudsen, der har været sekretariatsleder for KF i over 12 år, siger selv om sin beslutning:

”Jeg har haft en fantastisk tid i KF med masser af fremskridt og resultater, men jeg må også konstatere, at mit helbred ikke længere er det bedste, og at både jeg og foreningen derfor er bedst tjent med, at der kommer en anden ind i min funktion.”

Kim Benzon Knudsen fratræder endeligt den 1. oktober 2023 efter at have haft mulighed for at overdrage til den nye direktør fra 1. september 2023.

Der vil blive afholdt en kombineret aftrædelses- og tiltrædelsesreception i september.

Se stillingsopslaget som direktør

Læs mere om stillingen som direktør og download en uddybende stillingsbeskrivelse.

Ny direktør søges til KF

Mød KF’s bestyrelse

KF er ledet af en bestyrelse, hvor alle bestyrelsesmedlemmer selv er uddannede bygningskonstruktører. Formandskabet består af en fritkøbt formand og en fritkøbt næstformand – begge på fuld tid. 

Mød KF's bestyrelse

Mød sekretariatets medarbejdere

Sekretariatet består af en lang række forskellige medarbejdere, som løser opgaver som rådgivning af medlemmer, administration, politik, kommunikation og hvervning. 

Mød medarbejderne