Gå til sidens indhold

Appel fra KF-formand: På trods af corona hold gang i byggeriet for klimaets skyld

KF’s formand Gert Johansen har en vidoeappel til både virksomheder i byggebranchen og bygningskonstruktører. Der kommer også en tid efter coronakrisen, hvor virksomhederne igen får brug for de dygtige medarbejdere, når der for alvor skal gang i den grønne omstilling, siger han i videoen, du kan se nederst på siden.

Formand for Konstruktørforeningen Gert Johansen. Foto: Nicolai Perjesi
Gert Johansen opfordrer på det kraftigeste til, at byggeriet holder gang i hjulene under krisen. Foto: Nicolai Perjesi

”Selvom mange bygningskonstruktører i disse dage frygter for fremtiden lige som alle andre, vil jeg alligevel appellere til, at vi – både ansatte og virksomheder – hjælper hinanden med at holde byggeriet i gang på trods af coronakrisen. Hold gang i de aktiviteter, der er mulige at gennemføre forsvarligt inden for rammerne af myndighedernes anvisninger.”

Sådan siger Konstruktørforeningens formand Gert Johansen i en videoappel til byggebranchen. I videoen opfordrer han også til, at man tager vare på det gode forhold mellem virksomhed og medarbejdere i den kritiske situation. Medarbejdere, der var gode før krisen, er det nok også efter krisen, og virksomheder, der ikke holder på deres dygtige medarbejdere, kommer ikke til at være en del af løsningen, når der på den anden side af coronakrisen, skal sættes gang i den grønne omstilling. 

”På trods af alt det uhyggelige, coronakrisen bærer med sig, viser krisen også, at CO2-udledningen mindskes betragteligt for hver dag, verden er lukket ned. Det skaber et vindue for at sætte gang i den grønne omstilling og energirenoveringerne, så snart vi er tilbage til normaltilstanden,” siger Gert Johansen i sin videoappel, som varer lige under 2 minutter. 

Se videoen her

Opdatering pr. 27. marts

Regeringen fjerner anlægsloftet i 2020

Regeringen, KL og Danske Regioner blev den 26. marts enige om at suspendere kommunernes og regionernes anlægsloft i 2020 for dermed at kunne fremrykke flere større projekter for at holde gang i økonomien under coronakrisen.

Kommunerne forventer, at de vil kunne fremrykke bygge-, anlægs- og renoveringsprojekter for 2,5 mia. kr. i 2020 – især renoveringer af skoler, daginstitutioner og veje samt klimasikring.

Læs mere på Politiken Byrum.

Læs mere

KF har lavet et site, hvor vi samler al relevant information om coronavirus. Du kan få svar på en masse spørgsmål, finde links til hjælpepakker, guides og meget mere.

Alt om coronavirus