Gå til sidens indhold

KF i Altinget: Politikerne skal bakke op om byggeriets klimatiltag

I et debatindlæg i Altinget kommer Konstruktørforeningens formand med et modsvar til boligminister Kaare Dybvad Bek, der mener, at byggeriet skal ”kigge indad og selv ændre på nogle klimaskadelige praksisser”. Politikerne skal derimod bakke mere op om byggeriets klimatiltag, siger KF-formanden.

Gert Johansen_ FOTO Palle Skov.jpg
KF-formand Gert Johansen ”kan blive ved med at remse” gode eksempler op på klimtiltag i byggebranchen. Foto: Palle Skov

”Jeg læste med stor interesse boligminister Kaare Dybvad Beks (S) debatindlæg 5. november i Altinget, hvor han opfordrer byggebranchen til "at kigge indad og selv ændre på nogle af de praksisser for byggeri, der er mere klimaskadelige, end de behøver at være. Jeg kan ikke være mere enig!”

Det siger formand for Konstruktørforeningen Gert Johansen i et debatindlæg i Altinget.dk den 21.  november 2019.

Han fortsætter:

” Men jeg kan også glæde ministeren med, at byggeriet allerede længe har kigget indad, hvilket kommer til udtryk på mange planer – senest ved den meget velbesøgte byggerimesse Building Green, som havde mere end 8.000 besøgende fra blandt andet virksomheder, organisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner.”

I indlægget roser Gert Johansen byggeriet for at være fremsynet med hensyn til klima og bæredygtighed – fra bæredygtige energirenoveringer af boliger og erhverv, almennyttige boliger opført i træ og luksusrækkehuse i Ørestaden af genbrugsbyggematerialer til byggeriets indførelse og brug af den internationale certificeringsordning DGNB for bæredygtigt byggeri.

Politikerne skal sætte incitamentsskabende rammer

I lyset af at den eksisterende bygningsmasse står for samlet 20-30 % af den samlede CO2-udledning opfordrer Gert Johansen politikerne til at bakke op med nødvendige incitamentsskabende rammer – ”der får folk til at handle anderledes” – fx via en klimamærkeordning for byggeriet.

Læs hele debatindlægget i Altinget.dk.

KF’s debatindlæg i Altinget

Byggebranchen samarbejder allerede på tværs i innovative byggeprojekter, siger KF-formand i et debatindlæg i Altinget som et modsvar til boligministeren. Han opfordrer politikerne til at bakke op med nødvendige incitamentsskabende rammer for klimarigtigt byggeri.

Debatindlæg i Altinget
Debatindlæg i Altinget

Boligminister: Byggeriet må på banen med klimavenlige byggeløsninger

Hvis vi mindsker vores forbrug af byggematerialer og tager et opgør med sjusk og spild ude på byggepladserne, gør vi både økonomien og klimaet en stor tjeneste. Derfor må byggeriet på banen med klimavenlige løsninger, skriver Kaare Dybvad i et debatindlæg i Altinget 5. november 2019.