Gå til sidens indhold

Lån & Spar-kunder kan få hjælp til økonomien under coronakrisen

Lån & Spar skriver til Konstruktørforeningen, at medlemmer, der er kunde i banken, både kan få rådgivning i den særlige situation under corona-krisen og eventuelt få udsat visse økonomiske ydelser og afdrag, hvis man får behov for det.

avis.jpg
Lån og Spar tilbyder rådgivning til bankens kunder, som kommer i knibe pga. coronakrisen. Foto: Lån & Spar

På grund af den ekstraordinære coronasituation tilbyder Lån & Spar, at Konstruktørforeningens medlemmer, der er kunde i banken både kan få økonomisk rådgivning, få udsat visse ydelser, få afdragsfrihed på deres boliglån eller noget helt tredje.

Partnerdirektør i Lån & Spar Henriette Boldinger, skriver i en e-mail den 18. marts 2020 til Konstruktørforeningen (KF):

”Sammen finder vi en løsning – og medlemmerne skal selvfølgelig ikke betale gebyr til banken i denne helt ekstraordinære situation. Hverdagen skal fungere, og det vil vi gerne bidrage til – både i gode og hårde tider.”  

Aktierne falder under coronakrisen

Coronakrisen har medført stor uro på det finansielle marked, og aktierne er faldet med cirka 20 %. Cheføkonom i Lån & Spar Kai Lindberg skriver i artiklen ”Frygt for corona-virus påvirker aktiemarkedet” på bankens hjemmeside:

”Aktier har det med at svinge ”voldsomt”, og oftest er der lange perioder med små stigninger dag efter dag, uge efter uge, typisk afløst af perioder med drastiske fald, efterfulgt af store stigninger. Sådan tror jeg også, det vil være i fremtiden.”

Han mener, at man bør kigge på sine aktier over flere år. For enkeltaktiers vedkommende bør man som investor have en horisont på mindst 5 år, mens man bør have en horisont på 3 år for en bredere investeringsportefølje. Har du aktier i banken og er i tvivl om, hvad du skal gøre, foreslår Kai Lindberg, at du kontakter banken for at få rådgivning hos bankens investeringsrådgivere.

Uroen på det finansielle marked påvirker realkreditlån

Det er ikke længe siden, at vi hørte om historisk lave renter, men corona-virussen har ifølge Lån & Spar også medført et kursfald på realkreditobligationerne med cirka 5 kurspoint. Boligøkonom i Lån & Spar Karsten Poul Jørgensen forsikrer dog om, at det foreløbig ikke fører til voldsomme stigninger på boliglånene og skriver i artiklen ”Voldsom uro på de finansielle markeder. Hvad gør jeg med mit realkreditlån?” på bankens hjemmeside:

”For et lån på 1 mio. kr. vil den højere ydelse svare til ca. 150 kroner om måneden efter skat, hvis lånet er med afdrag. Er lånet uden afdrag, er det cirka 300 kr. om måneden efter skat.”

Hvis du står midt i en låneomlægning og har kurssikret dit nye lån, vil låneomlægningen blive gennemført som planlagt. Har du ikke kurssikret en låneomlægning eller står midt i et boligkøb, skal du beslutte dig for om, du skal kursikre nu, eller om du har mod på at se tiden an.

Har du brug for rådgivning eller hjælp til din økonomi eller investeringer?

Er du kunde i Lån & Spar og har brug for fx rådgivning om din økonomi, udsættelse af ydelser eller midlertidig afdragsfrihed, kan du kontakte bankens kundeservice på tlf.: 33 78 2000 eller booke et møde på lsb.dk.

Book et møde med Lån & Spar

Læs også

PFA inviterer til webinar om din pensionsoparing torsdag 19. marts. Når du ikke at deltage på webinaret, vil det hurtigst muligt blive lagt op på KF's coronasite, som du finder på forsiden af KF.dk.