Gå til sidens indhold
OK20

Overenskomstforhandlinger går snart i gang

Konstruktørforeningens overenskomstforhandlinger med Dansk Industri for arkitektansatte bygningskonstruktører går snart i gang. Her får du et indledende overblik over, hvad du kan forvente, hvis du er bygningskonstruktør og arbejder på en tegnestue.

Foto: KF
Billedet er fra overenskomstforhandlingerne på det offentlige område i 2018. Foto: KF.

Så er det tid til overenskomstforhandlinger igen. Denne gang er det overenskomsten for de arkitektansatte bygningskonstruktører, der skal forhandles på plads med arbejdsgiverparten Dansk Industri (DI). Om det siger chefkonsulent fra Konstruktørforeningen (KF) Hans Erik Truelsen:

”Vi forventer, at de første forhandlingsmøder med DI kommer til at ligge i ugen lige efter vinterferien.”

KF forhandler med medlemmerne i ryggen

Når KF sætter sig til forhandlingsbordet med arbejdsgiverne, sker det med medlemmerne i ryggen.

”Vi har gennemført en undersøgelse blandt de arkitektansatte medlemmer og har afholdt to medlemsmøder, hvor vi spurgte ind til medlemmernes ønsker og prioriteringer i forhold til forhandlingerne. Derfor ved vi ret præcist, hvad vi kan og skal, når vi sætter os til forhandlingsbordet,” siger Hans Erik Truelsen.

KF er heller ikke alene om forhandlingerne med arbejdsgiverne, men forhandler sammen med Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Teknisk Landsforbund (TL) og Jordbrugsakademikerne (JA).

Opdater dine oplysninger i Mit KF

KF vil løbende holde arkitektansatte medlemmer orienteret om udviklingen, når forhandlingerne går i gang. Meget af informationen vil blive sendt med e-mails direkte til de berørte medlemmer.

”Vi anbefaler derfor, at du tjekker om KF har dine aktuelle oplysninger i Mit KF og opdaterer dem. Det bedste er, at notere din private e-mailadresse og dit private telefonnummer,” siger Hans Erik Truelsen.

Derudover vil der sidst i februar måned også blive oprettet et særligt site på KF.dk, hvor du vil kunne følge med i udviklingen. Sitet vil være tilgængeligt fra forsiden af KF's hjemmeside.

Tjek dine oplysninger

I Mit KF kan du både se de oplysninger KF har på dig og opdatere dem, hvis de er gamle og uaktuelle.

Mit KF

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, der vedrører overenskomstforhandlinger, kan du skrive til os på følgende mailadresse:

ok@kf.dk

Se den nuværende overenskomst

Se den eksisterende overenskomst for arkitektansatte konstruktører her, hvor det særlige site for forhandlingerne også kommer til at ligge som en underside:

Overenskomster på det private område