Gå til sidens indhold
OK18

Stort fremmøde foran Forligsinstitutionen

Utallige opmuntringer på sociale medier har fået tusinder til at dukke op foran Forligsinstitutionen i dag den 20. april for at vise deres opbakning til de offentlige ansattes forhandlere. Se billeder fra begivenheden nederst på siden.

Foto: KF

Forhandlingerne om de offentlige ansattes overenskomster er netop gået i gang igen her til morgen fredag den 20. april 2018 efter at have holdt en pause siden tirsdag den 17. april.

Der er lige nu flere tusinde mennesker til stede foran Forligsinstitutionen, som alle er mødt op for at bakke op om de tre chefforhandlere Flemming Winther, Anders Bondo og Grethe Christensen, som forhandler overenskomsterne på vegne af de offentlige ansatte. Deriblandt er også medarbejdere fra Konstruktørforeningens (KF) sekretariat. Chefkonsulent i KF Steen Engelund, der forhandler på de offentlige ansattes vegne, som også er til stede på Sankt Annæ Plads, fortæller:

”Der er en fantastisk stemning med tusinder, der synger fællessange og er i godt humør. Og vi kunne tydeligt se, at Flemming Winther, Anders Bondo og Grethe Christensen var glade for den store opbakning, da de for en kort bemærkning stak hovederne ud vinduet fra 3. sal og vinkede til os alle sammen. Blandt de mange fremmødte er der både læger, tandlæger og politibetjente - som ikke så tit er på barrikaderne - der står skulder ved skulder med pædagoger, stilladsarbejdere og sosu’er.”

Og på spørgsmålet om, hvad forventningerne til forhandlingerne er, svarer Steen Engelund:

”Vi håber, der bliver indgået forlig i løbet af i dag eller i morgen, men frygter samtidigt at arbejdsgiverne ikke er villige til at rykke sig på de punkter, som er til forhandling. Og det selvom der er forberedt en aftale, som er lige til at skrive under på, med ret beskedne krav fra de offentlige  ansatte.”

Aftalen kan du se i galleriet nedenfor sammen med stemningsbilleder fra begivenheden.