Gå til sidens indhold
Formands- og næstformandsvalg 2018

”KF-formænd skal være udadvendte, politiske og gode ledere”

KF's medlemmer skal vælge formand og næstformand ved en urafstemning i november 2018. Læs hvad to medlemmer af KF’s bestyrelse forventer af de nyvalgte formænd.

Bestyrelse (bl.a. Kim Olesen)_Nicolai Perjesi (p1358447_2494084648_6).jpg
”De to formænd skal være stærke, karakterfaste og gennemslagskraftige – men ikke dominerende – så KF tegnes empatisk og troværdigt,” mener KF-bestyrelsesmedlem Kim Olesen (i front). Foto: Nicolai Perjesi

”En god formand og næstformand breder debatten ud og er god til at lytte og modtage feedback på egne og KF’s vegne.”

Det siger bestyrelsesmedlem i Konstruktørforeningen (KF) Kim Olesen om de kompetencer, han mener, er de vigtigste hos KF’s kommende formand og næstformand, der skal vælges ved en urafstemning i november 2018.

Som noget nyt skal næstformanden også vælges af KF’s medlemmer, da medlemmerne ved en urafstemning i november 2017 besluttede, at næstformanden ligesom formanden skal være frikøbt og arbejde fuld tid for KF.

Kim Olesen fortsætter:

”De to formænd skal være stærke, karakterfaste og gennemslagskraftige – men ikke dominerende – så KF tegnes empatisk og troværdigt. Endvidere skal de begge have gode lederegenskaber, være aktive og motiverende for både KF’s sekretariat og resten af KF samt have politisk flair og stor forståelse for demokratiet i foreningen.”

De to formænd skal være udadvendte med faglig bredde

Bestyrelsesmedlem Lisbeth Fjordvald supplerer:

”En god formand og næstformand er en udadvendt bygningskonstruktør med et bredt kendskab til fagets rolle, vilkår og muligheder i byggebranchen.”

Om forskellen på de to erhverv siger hun:

”Formanden skal tegne foreningen udadtil ved at besætte tunge udvalgs- og bestyrelsesposter, indgå i overenskomstforhandlinger og KF relevante faglige netværk – hvilket den nuværende formand, Gert Johansen, har løftet forbilledligt! Næstformanden vil også skulle deltage i formandens arbejde, men skal desuden kunne indgå i de mange faglige netværk på uddannelsesområdet.”

Bestyrelsesfortid er ikke et krav

På spørgsmålet om den nye formand og næstformand helst skal have været medlem af bestyrelsen, svarer Lisbeth Fjordvald:

”Jeg tror, man får en fordel til posten som formand eller næstformand ved at have siddet i bestyrelsen, da mange emner har mere langsigtede perspektiver, som man får indsigt i via bestyrelsens arbejde.”

Kim Olesen siger:

”Om man har siddet i bestyrelsen eller ej, tror jeg ikke er afgørende. Som ny vil man mangle noget historik, men sekretariatet og resten af bestyrelsen vil selvfølgelig hjælpe med den del. Omvendt vil nye personer på en eller begge poster være i stand til at komme med nye vinkler og indgange til bestyrelsesarbejdet – hvilket kan være forfriskende.”

Stil op til valget som formand eller næstformand

Alle erhvervsaktive og ledige medlemmer kan stille op til de to poster. Det kræver dog, at du selv skaffer skriftlig accept fra mindst 15 stillere, som skal være aktive medlemmer af KF.

Læs mere nedenfor om, hvad jobbet som formand og næstformand indebærer, hent en stillerliste og udfyld opstillingsformularen.

Stil op til valget 2018

Vigtige datoer i valget

Hvis du ønsker at stille op til en af posterne, skal KF have modtaget din udfyldte opstillingsblanket før 3. september kl. 12

De opstillede kandidater vil både blive præsenteret i Konstruktøren nr. 4, der udkommer 1. oktober 2018, og på KF’s ordinære generalforsamling den 27. oktober 2018 i Fredericia.

Valget af formand og næstformand vil foregå ved urafstemning i perioden 29. oktober - 9. november 2018.