Gå til sidens indhold

Tal med din tillidsrepræsentant før OK 2018, hvis du er offentligt ansat

Er du offentligt ansat og har forslag til, hvad Konstruktørforeningen skal tage med til forhandlingsbordet om de nye overenskomster, kontakt din tillidsrepræsentant inden 25. august 2017.

OK-fagforening.jpg

Overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte med virkning fra foråret 2018 (OK18) går snart i gang. Derfor vil Konstruktørforeningen gerne have input fra KF’s tillidsrepræsentanter på det offentlige område senest 25. august 2017.

Ifølge chefkonsulent Steen Engelund i Konstruktørforeningen (KF) vil OK18 lægge sig tæt op ad overenskomsten for det private område.

”Umiddelbart forventer vi, at det samlede overenskomstresultat vil ligne det, vi kender fra det private område. Det vil sige en stigning på i alt 5-6 procent over en treårig periode for en samlet ramme, der omfatter løn og goder som fx fridage og omsorgsdage,” siger han og fortsætter:

”Selvom lønstigninger vil udgøre det meste af rammen på de 5-6 procent, vil der i forbindelse med forhandlingerne nok også blive fokuseret på muligheder for mere frie valg som fx at kunne konvertere noget af lønnen til fridage eller få mere efteruddannelse.”

Opfordring til overenskomstforslag senest 25. august 2017

Steen Engelund opfordrer KF’s tillidsrepræsentanter til at tage en snak med deres konstruktørkolleger om evt. forslag til, hvilke særlige krav KF skal tage med til forhandlingsbordet: 

”KF vil arbejde for at få afsat mindst en halv procent af den samlede rammestigning til KF’s egne forhandlinger. Pengene i den ’pulje’ kan bruges til de ønsker, KF har, og som vi kan blive enige med arbejdsgiverne om. Fx et løft på pensionsandelen, et ekstra tillæg til tillidsrepræsentanter, flere penge til kompetenceudvikling eller andet, som medlemmerne foreslår. Derfor håber vi, at alle KF’s tillidsrepræsentanter på det offentlige område vil tage en snak med deres konstruktørkolleger, før KF indsender sine overenskomstkrav til FTF.” 

Tillidsrepræsentanter (TR), der har forslag til overenskomstkrav, skal sende en mail til kf@kf.dk senest fredag den 25. august 2017 med ’OK-stat’, ’OK-kommune’ eller ”OK-region’ i emnefeltet, alt efter om man er ansat i stat, kommune, eller region. 

Hvis du er ansat et sted uden TR som fx i regionerne, skal du sende dine forslag direkte til KF som beskrevet ovenfor. 

Læs også KF-nyhed: Det blev et ja til overenskomsten på arkitektområdet