Gå til sidens indhold

Overenskomstforhandlinger på arkitektområdet går i gang nu

Konstruktørforeningens overenskomstforhandlinger med Dansk Industri går i gang på et indledende møde mellem arbejdsgiver- og lønmodtagerparterne. Det er overenskomsterne på arkitektområdet, der er til forhandling.

Foto: Gerd Altmann

Overenskomstforhandlingerne med Dansk Industri (DI) på arkitektområdet går i gang nu. Første forhandlingsmøde finder sted fredag den 21. februar 2020.

Konstruktørforeningen (KF) forhandler over for DI sammen med Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Jordbrugsakademikerne (JA) og Teknisk Landsforbund (TL).

Rammen om forhandlingerne

Chefkonsulent i Konstruktørforeningen Hans Erik Truelsen siger om forhandlingerne:

”Rammen for forhandlingerne på åbningsmødet med Dansk Industri tager dels afsæt i de overenskomstkrav og -ønsker, som vores medlemmer i de forskellige organisationer sender os til forhandlingsbordet med – dels i det gennembrudsforlig på industriområdet, der blev indgået søndag den 9. februar.” 

Flere møder venter

Der er allerede aftalt flere forhandlingsmøder i løbet af uge 9 mellem DI og de fire organisationer, der repræsenterer lønmodtagerne.

”Forventningen er, at parterne forhandler de nye overenskomster på arkitektområdet på plads, inden uge 9 er slut,” siger Hans Erik Truelsen.

Følg forhandlingerne

KF informerer om forhandlingerne, når det er muligt, både i KF’s nyhedsbrev og til tillidsrepræsentanterne.

”Men vi kan også finde på at sende mails direkte til de berørte medlemmer, der er ansat på en tegnestue. Derfor er det vigtigt, at du har opdateret dine oplysninger i Mit KF. Har du ikke det, opfordrer jeg hermed til at få det gjort.”

Opdater dine oplysninger

Opdater dine oplysninger i Mit KF, så KF har dine aktuelle oplysninger. 

Mit KF