Gå til sidens indhold
OK24 Kommunerne

Den kommunale OK24-forhandling er i gang

Forhandlingerne med KL om de kommunalt ansatte bygningskonstruktørers overenskomst er i slutfasen.

KL
Foto: Kirsten Nielsen

I weekenden landede Forhandlingsfællesskabet en aftale om de generelle krav for deres 380.000 ansatte, der hovedsageligt udgøres af SOSU'er og HK'ere.

Akademikerne (AC) inklusive Konstruktørforeningen er i dag, den. 19. februar, gået i gang med slutspurten omkring forhandlingerne om de generelle krav med Kommunernes Landsforening (KL), der gælder for de godt 40.000 kommunalt ansatte medlemmer, herunder bygningskonstruktører.

Efterfølgende forhandler Konstruktørforeningen med KL om de specifikke krav, der kun vedrører bygningskonstruktørerne.

Forhandlingsprocessen

De offentlige forhandlinger fungerer som en tretrinsraket, hvor der forhandles på først det statslige område, så det kommunale og endeligt det regionale.

Den 11. februar 2024 blev der indgået forlig på det statslige område, som blandt andet indeholder en overordnet ramme på 8,8 % over to år. 

Så snart forhandlingerne med KL om de overordnede krav er færdige, vil KF sammen med AC gå i gang med de regionale forhandlinger.

Det videre forløb

Når forligene på de tre områder er på plads, vil KF's bestyrelse beslutte, om overenskomstresultaterne sendes til afstemning blandt de berørte medlemmer.

Husk, at vi skal have dine opdaterede ansættelsesoplysninger og mail, for at du kan deltage i en eventuel afstemning. Du kan se og opdatere dine oplysninger på MitKF.

Vi opdaterer løbende, når der er nyt om forhandlingerne. Har du spørgsmål til OK24, kan du skrive til OK@kf.dk.

Har vi de rigtige oplysninger om dig?

For at KF kan holde dig opdateret om blandt andet overenskomstforhandlingerne, er det helt centralt, at din mailadresse og arbejdsgiver er opdateret i MitKF.

Log ind på MitKF